Nordmenn innvaderer Danmark hver sommer. Tall fra Visit Denmark viser at 2007 blir et rekordår når det gjelder antall norske overnattinger i Danmark.

Bor autentisk
- Danskenes gode lynne og barnevennlige omgivelser er de største årsakene til at vi er så glade i Danmark. De fleste av oss har også gode ferieminner fra barndommen i Danmark selv, sier daglig leder Grete Sexe i ferieboligformidleren Novasol.

Hittil i år har 3500 norske familier valgt å leie feriebolig i Danmark via Novasol. Det er en økning i utleie på 25 prosent fra i fjor. Novasol er Europas største utleier av ferieboliger og tilbyr over 22 000 ferieboliger i 20 europeiske land. Flest boliger leies ut i Danmark.

Little Norway
Daglig leder Karen Hansen i Ebeltoft, Novasols feriehuspartner i Danmark, synes det er flott at så mange nordmenn tar turen til Danmark i ferien.
- Nordmenn er glade mennesker som elsker å ha ferie, derfor er vi glade for at så mange legger ferien til oss. Nordmenn er humoristiske og spontane, noe som gjør at vi dansker har en avslappet dialog med dem, sier Hansen.

Hansen trekker også frem nordmenns evne til å sette seg inn i mulighetene på forhånd.
- Nordmenn er flinke til å benytte seg av severdigheter, tar med barna på kunstutstillinger og kulturelle aktiviteter, sier Karen Hansen.

Dansker og barn
I følge en undersøkelse reisebyrået VIA Ferieverden har utført, planla 1 av 10 nordmenn å reise på ferie til Danmark i år. Undersøkelsen viste også at det særlig er menneskene i Danmark som gjør at vi liker landet så godt.

Hele 41 prosent svarer at menneskene er årsaken til den gode ferieopplevelsen i nabolandet, mens 14 prosent svarer barnevennlige omgivelser. 8 prosent svarer severdigheter, og 5 prosent svarer henholdsvis bademulighetene og klima.