45 prosent av oss planlegger en ferie- eller fritidsreise i perioden frem mot påske. Det viser en undersøkelse som Kantar TNS har gjennomført på oppdrag for NHO Reiseliv blant 1093 nordmenn over 18 år. I fjor vinter svarte 48 prosent at de hadde reiseplaner.

50 pst. av nordmenn med reiseplaner blir i hjemlandet

Av de som har tenkt seg på reise denne vinteren, svarer 51 prosent at de skal være i Norge. Det er en økning på tre prosentpoeng fra vinteren i fjor. 

11 prosent planlegger å reise i løpet av årets vinterferie. De øvrige med reiseplaner har krysset av for en eller flere helgeturer, eller reiser på en uke eller mer utenom vinterferieuken.

Vinteren vi har drømt om

– I år har vi endelig fått den vinteren vi har ønsket oss lenge med masse snø og fantastiske skiforhold. Det lover godt for årets vinterferie. Jeg er derfor ikke overrasket over at mange nordmenn planlegger å ta vinterferie i år, og at mange velger snøsikre Norge fremfor utlandet, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Dansker, svensker, engelskmenn og nordmenn

De ivrigste norgesfarerne finner vi i aldersgruppen 30-44 år, mens utlandet er mer populært blant nordmenn over 60 år.

Flere av NHO Reiselivs medlemsbedrifter melder om en økning i belegg sammenlignet med fjorårets vinterferie. Gode snøforhold gjør at mange vinterdestinasjoner tiltrekker seg stadig flere gjester, både norske og internasjonale. En av dem er Trysil.

Flere briter til Trysil

– De to store resorthotellene våre har en økning fra i fjor på 15 prosent i antall bookede gjestedøgn for vinterferieukene 7, 8 og 9. I uke 7 er det helt klart overvekt med dansker og engelskmenn her. I uke 8 kommer Ola Nordmann, og så overtar svenskene i uke 9, forteller daglig leder Gudrun Sanaker Lohne i Destinasjon Trysil.

– Det er gøy å se at vi vokser i flere internasjonale markeder. Blant annet kommer det 30 prosent flere engelskmenn til Trysil i vinterferien i år, sammenlignet med fjoråret. Snøsikkerheten og tilrettelegging for familier er hovedgrunnene til at internasjonale gjester velger Trysil fremfor andre europeiske skisteder, sier Lohne.