- Når dette været vi har nå gir seg, er det fint vårvær en uke framover, sier meteorolog i Meteorologisk institutt, Marit Hele Jensen med noen forbehold:

- I vestlige strøk i Telemark kan det komme noe nedbør fredag og lørdag, men det meste kommer i dag.

Det skriver Varden.

I nedre Telemark vil det derimot være fint vær, og stigende temperaturer fram til midten av mars. - Det kan bli opp mot ti grader, sier meteorologen. - Har vi sett det siste av vinteren? - Det begynner å se slik ut, men det vil kunne komme noen netter med kuldegrader, men det vil ikke være noe nedbør, sier hun.

 

Les også: Har du disse hengende bør du handle

Les også: Brrr...fortsatt kaldt

Grønn påske?

Til og med i de høyere trakter vil det være varmegrader - selv med nedbør.

- I høyfjellet kan det nok komme som snø, men så høyt som i Rauland vil det regne. Da er det klart at snøen forsvinner fort.

- Så får vi en grønn påske?

- Det ser ut til å bli som i fjor, men det er litt tidlig å si. Likevel er det uvanlig med mye snø så sent i mars. I lavlandet vil den nok uansett ikke legge seg, avslutter meteorolog Marit Helene Jensen.

Resten av Østlandet vil også få lave temperaturer og mye pent vær i helgen. I Oppland holder temperaturene seg på null eller varmere.Og på søndag kan en høytrykksrygg bygge seg opp i Sør-Norge og gi lettere vær utover i neste uke. Det melder yr.no.

Besøk Hytteavisens facebookside