-Min klient opplyser at han ikke visste at hytta tilhørte Halvorsen. Det var helt tilfeldig at det var den hytta som dukket opp, sier 47-åringens forsvarer, advokat Jon Anders Hasle, til TV 2 Nettavisen.

Gikk inn åpen dør
Det var i St. Hans-helgen at 47-åringen ifølge politiet skal gått inn i hytta i Horten, der Kristin Halvorsen og mannen Charlo Halvorsen lå og sov.

-Han er siktet for simpelt tyveri, ved at han skal ha tatt seg inn i hytta til ekteparet Halvorsen. Det dreier seg ikke om innbrudd, sier Hasle til nettvavisen.no

47-åringen er også siktet for å ha tatt med seg gjenstander fra hytta.

-Han hadde tatt med seg bilnøkler og bilen, blant annet. Men mesteparten av tingene er kommet til rette, sier advokaten.

Ville varetektsfengsle
Politiet i Tønsberg begjærte 47-åringen fengslet i fire uker med brev og besøkskontroll i to av disse. Dette var begrunnet med faren for bevisforspillelse og gjentakelsesfare.

Tønsberg tingrett konkluderte med at det ikke forelå noen slik fare, og løslot 47-åringen.

-Jeg vil si at tingretten har avsagt en riktig kjennelse. Det synes som om retten har sett saken som den er, og ikke tatt hensyn til at vi her har å gjøre med finansministeren. Det er riktig. Men jeg ønsker ikke å uttale meg noe mer, fordi saken er påkjært til lagmannsretten, sier Hasle.

Kjennelsen i tingretten ble påkjært av politiet med oppsettende virkning, og vil trolig behandles i lagmannsretten i dag, melder nettavisen.no.

Hasle har så langt ikke mottatt noe skriv fra politiet med begrunnelse rundt kjæremålet.

TV 2 Nettavisen har i dag vært i kontakt med politiinspektør Olaf Kløvstad, i Vestfold politidistrikt. Han kunne ikke kommentere saken fordi han skulle rett i retten.