Det skriver Laagendalsposten.

Knut Solberg fra Lier er hobbyfotograf og fugleinteressert, og kom kjørende fra jobb på Mykstufoss kraftstasjon i forrige uke, da en flott fugl kom seilende over et jorde og gikk inn for landing i et tre. Han skjønte fort at det var en ugle, men var usikker på hva slags art.

Les mer: 22 nye fuglereservater i Vestfold

– Men da jeg kunne betrakte den på cirka 20 meter hold var det ikke lenger noen tvil om det dette dreide seg om slagugle. Jeg fikk fram kamera i en fart og fikk da flere bilder. Den flyttet på seg til nye sitteplasser, det var tydelig at den var ute på jakt. Dette er en smågnagerspesialist, og det er mus og mindre bytte den lever av, forteller Solberg, som også er kjent under kallenavnet «Uglemannen fra Lier» på grunn av sine katte-ugleprosjekter.

 – Det var en utrolig naturopplevelse, sier han.

 

Les også: Gå på jakt etter gaupespor

Aggresiv ugle

Slagugla er ifølge Wikipedia meget sjelden i Norge. Arten er kjent for å være svært aggressiv ved reiret og kan med sine lange klør skade inntrengere alvorlig.

– Dette er den første sikre observasjon i Buskerud, forteller Steinar Stueflotten i Norsk Ornitologisk forening. Det er noen gamle observasjoner fra 1914 og 1922, men de er ikke sikre. Streifer sjelden – Dette er veldig spennende og en stor nyhet i ornitologkretser, sier Stueflotten. Det hekker noen få par i Hedmark, men de holder seg stort sett øst for Norge, i Sverige og Finland. I sjeldne tilfeller kan det skje at ungfugler streifer litt rundt, særlig hvis det er godt med gnagere, og det er trolig tilfellet med slagugla i Veggli.

Besøk Hytteavisens facebookside