Bildet over: – Dette skal bli Mjøsområdets fineste hyttedestinasjon, med aktiviteter både sommer og vinter, sier Ole Berg. Tomtene selges uten byggeklausul, men man kan også få kjøpt nøkkelferdige hytter i tre ulike størrelser. (Illustrasjon)

Kvitsand er et nytt fritidsboligområde som har vært under planlegging og utvikling i lang tid. Første salgstrinn lanseres nå, og sju tomter er allerede solgt. I dette byggetrinnet er det til sammen 21 tomter. Tomtene selges uten byggeklausul, men man kan også få kjøpt nøkkelferdige hytter i tre ulike størrelser, melder Ringsaker Blad.

Tomteprisen ligger på mellom 575 000 og 795 000 kroner. Ønsker man også en av de nøkkelferdige hyttene på tomta er total pris på 2 145 000 kroner og oppover.

Utvikler området

Det er grunneierne Ole Berg og Marit Eikeland som har gått sammen om prosjektet. Området de disponerer består blant annet av to strender og ei båthavn i flott terreng.

LES OGSÅ: Her er det lov å bygge hytte igjen

– Ned mot stranda skal det opparbeides et friområde med to store strender og flere små. Båthavna kan etter hvert utvides til nærmere 300 plasser. Langs mjøskanten blir det en strandpromenade der man kan ferdes både sommer og vinter, og for de som vil gå på ski blir det løyper tilknyttet nettet til Brøttum og mot Birkebeineren skistadion. Det gamle sagbruket i Kvitsandvika vil også bli brukt. Her har man planer om å pusse opp bygningene til restaurant, galleri og bakeri. Et amfi som egner seg til underholdning vil vi også ha på plass. Kvitsand skal bli et hytteområde som kan brukes gjennom hele året, med aktiviteter både sommer og vinter. Dette er et spennende prosjekt vi har stor tro på, sier grunneierne.

Begynner bygging i vinter

Den nærmeste tiden vil gå med til planlegging, og over sommeren regner man med å kunne begynne å grave.

– Vi regner med å starte byggingen før jul, slik at de første hyttene står klare allerede i vinter. Ønsker man å kjøpe nøkkelferdig hytte er det tre alternativer å velge mellom. Vanlige hytter, leiligheter og tun.

I august blir det visningshelg, så da kan de som er nysgjerrige få mer informasjon om prosjektet og de ulike hyttene.

LES OGSÅ: Feirer 30 år med nye modeller

– Interessen for Kvitsand har vært stor allerede før vi har annonsert noe. det lover godt, sier Berg.

Grunneierne har et stort fokus på miljøet, og ønsker derfor å bruke lokale leverandører.

– For å få minimalt med transport fram og tilbake har vi også fått godkjent eget sand- og massetak. Vi gleder oss til å komme i gang!

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE