Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Motivmaling

Her er en artikkel om motivmaleren Øyvind Amundsen
 maler blårev_500x375

Øyvind Amundsen er opprinnelig fra Oslo og har hovedsakelig levd av musikk bl.a. som pianoentertainer siden tidlig på – 70 tallet.
Maling og tegning har vært hans hobby fra  barndommen av, før han for 15 år siden ble spurt om å male et portrett av barnet til en bekjent.



Det ble etter hvert portretter av de resterende 3 søsknene og det ga grunnlaget for mange portrettoppdrag av både mennesker, dyr, veteranbiler og fritidsboliger.
På vårparten 2003 satt han i en lokal møbelforretning i Ål i Hallingdal hvor han bodde i 16 år, og malte troll på en dør. En importør av vedbagger i plast kom innom og ble så begeistret av det han så, at han der og da bestilte 5 malerier av en trollfamilie i forskjellige familiesammenhenger. Han ville få maleriene avfotografert for trykk på baggene.

Baggene med trollfamilien ble en stor suksess og selges fra uttallige butikker i Norge og motivserien har etter hvert blitt utvidet med flere troll- og dyremotiver.
Det har etter hvert blitt mange motiver på hytter, butikker og i hjem utgjør hoveddelen av arbeidet. Det går stort sett i å male natur-, dyr- og trollmotiver på peiskapper, dører, skap og som veggmalerier.

Logoer og skilt for forretninger og andre bedrifter har det også blitt etter hvert.
I tillegg har han begynt å kjøpe opp postkasser, nøkleskap og dørskilt som han maler portretter på etter bestilling eller andre motiv. Produktene med generelle motiver selger han ut fra stand på markeder.
Han maler hovedsakelig med akrylmaling som er vannbasert. Den er enkel å behandle og er uten løsningsmidler og derfor nesten luktfri, men man må være forholdsvis rask med å male, da akrylmaling tørker fort.
Det er en givende og skapende jobb med mange utfordringer, spesielt for en som ikke er faglært.
Jobben som heltids musiker har etter hvert blitt byttet med motivmaling, så nå er spillejobbene blitt en kjærkommen avveksling etter lange uker med pensel og pallett.