Det er Direktoratet for naturforvaltning (DN) som har fattet vedtak om å felle denne bjørnen. Vedtaket er en oppfølging av rovviltforliket og forsøkene på lisensfelling og ekstraordinære uttak i fjor høst.

Les også: Overkjørt av firehjulstrekker

På vei ut av hiet

Lisensfellingen av bjørn høsten 2011 ga ikke tilfredsstillende resultat. Det skriver DN på sin hjemmeside. Derfor åpnet DN for ekstraordinære uttak i utvalgte områder, i tråd med Stortingets rovviltforlik, men ingen dyr ble felt etter at perioden for lisensfelling var over. I november gjorde direktoratet det klart at det vil være aktuelt å åpne for ekstraordinære uttak igjen, når bjørnene forlater hiet til våren.

– Vi åpner for felling av bjørn i dette området for å forhindre skade på sau kommende beitesesong. Vi har vurdert skader i 2011 og tidligere år, muligheten for å gjennomføre andre tiltak enn felling og resultatet av skadefelling og lisensfelling sist høst, sier direktør Janne Sollie i DN.

Les også: Gå på jakta etter gaupespor

Dokumenterte skader

Dette området ligger langt utenfor områder hvor ynglende bjørn har prioritet. I området hvor bjørnen nå er observert ble det dokumentert bjørneskader på sau i september i fjor. Statens naturoppsyn (SNO) har fått ansvaret for den praktiske gjennomføringen av fellingsforsøket, og mannskapet derfra har god kontakt med lokale ressurspersoner. Det er tett skog og bratt terreng i området, og i tillegg har snøen gått enkelte steder. Dette kan gjøre det krevende å lokalisere bjørnen.

Besøk Hytteavisens facebookside