Rindalshytter_småhus 2
Ulik plassering av hyttene i forhold til hverandre gir ulike typer uterom.

Bildet over: Hyttene i Småhus-serien kan settes sammen til et hyttetun etter kundens behov. 

Serien Småhus er et resultat av prosjektet «smått og smart» – en satsning støttet av Innovasjon Norge og Norsk Designråd. Industridesigner Ole Petter Vullum har skapt konseptet, som består av minihytter satt opp hver for seg eller i klynger.

Hyttene kommer i tre ulike størrelser (15, 23 og 24 kvm) og kan settes sammen som et byggeklossystem med ulike takvinkler, ulike materialer og assortert utvalg vinduer og dører som kan plasseres som man ønsker.

LES OGSÅ: Hytteavisen.no – nå for hele Norge

– Dette er en ny måte å tenke hytte på. For mange kan det være en billig inngangsbillett til hyttelivet. Man kan starte med en bygning, og så bygge ut over tid, avhengig av behov og økonomi, sier daglig leder i Rindalshytter, Steinar Skjerdingstad.

En hytte på 25 kvm koster 189.000. Med montering i tillegg, får du en hytte til 250.000 kroner.

– Ikke noe hus nummer to

Skjerdingstad understreker at dette er hytta for folk som vil ha det annerledes enn hjemme.

– Småhus er ikke noe hus nummer to. Jeg tror mange vil tilbake til det litt enklere og opprinnelige hyttelivet, som skiller seg ut fra det man har hjemme.

LES OGSÅ: Årets andre hyttehappening

I konseptet ligger det en tanke om være tett på naturen, og å utnytte uterommene.

– Å være på hytta handler for mange like mye om å være ute som å være inne. Med Småhus er det muligheter til å skape fine uterom mellom enhetene, tilpasset tomtas kvaliteter i forhold til sol, vind og utsikt, sier Skjerdingstad.

At man med små enheter kan tilpasse tomta bedre, har også en økonomisk side.

– Man slipper ofte store inngrep og mye sprenging, i tillegg til at det kan bygges på ulike nivåer. Slik blir det billigere, forklarer Skjerdingstad.

Bygger på norsk tradisjon

I flere av sine prosjekter, henter Rindalshytter inspirasjon i den norske tradisjonen med formspråk fra gårdsbebyggelse; løer, uthus og båthus.

LES OGSÅ: 45 år med samme modell

Måten Småhus-hyttene er sammensatt på, er inspirert av gamle setertun og gårdsgrender, men også kolonihager og campingplasser.

– Det blir en nærhet og intimitet i bebyggelsen som inspirerer til mange, men med en større estetisk bevissthet enn for eksempel på campingplassen, avslutter Skjerdingstad.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE