Bildet over: Familiehytta har hatt en eventyrlig vekst. Hyttene i Familieserien, her representert ved typen Valdres, er de som selger best.

I 2008 hadde hytteprodusenten Familiehytta 24 millioner kroner i omsetning. I 2009 var tallet steget til 47, mens det i 2010 ble omsatt for 78 millioner kroner. For denne eventyrlige veksten ble firmaet kåret til Gasellebedrift 2010.

- At vi ble Gasellebedrift, er resultatet av en sunn vekst, ikke lån eller kassakreditt. Det er betryggende, sier daglig leder i Familiehytta, Torbjørn Kaarud til Hytteavisen.

Firmaet startet i 2005, og var fra starten av opptatt av god logistikk. Forhandlerleddet er kuttet, de produserer alt selv og har et tett samarbeid med Gausdal landhandleri som leverer alt av materialer.

Hytteprodusenten har tre typer leveranse: en tredjedel blir levert som byggesett, en tredjedel blir solgt oppsatt utvendig og den siste tredjedelen er nøkkelferdige hytter. 90% av disse blir bygget på Furutangen i Hedmark.

Veksten fortsetter

- Hvordan klarte dere å komme dere så bra gjennom finanskrisa?

- Vi har faktisk mye å takke finanskrisa for. Den gjorde at kundene ble mer bevisste og opptatt av kvalitet. Og våre hytter er godt utrustet, nøkterne og solide uten mye pynt og stas, sier Kaarud.

Den gode veksten fortsetter for firmaet. I fjor solgte de 194 hytter, mens de hittil i år nærmer seg 170.

- Målet er 270 hytter, og da setter vi sannsynligvis strek. Det er viktig for oss å ha kapasitet til å følge opp og hjelpe de kundene vi allerede har, understreker Kaarud.

Og nettopp den kundefilosofien står sentralt i Familiehyttas forretningsstrategi.

- Vi bruker ikke så mange penger på tradisjonell markedsføring. Fornøyde kunder som sprer budskapet er vår beste markedsføring. Derfor gjør vi alltid vårt beste for å stille opp og hjelpe til, avslutter Kaarud.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side