Arild Einang (bildet) er medlem av Tjøme Næringsforum og styremedlem i Tjøme Næringsforening. Han er også gründeren bak den planlagte storsatsingen på Grepan, melder Tønsbergs Blad.

- Her på Tjøme må det tenkes nytt for å få inntekter. Kommunestyret har nylig vedtatt et budsjett som er svært stramt. Det neste blir vel at de innfører eiendomsskatt for å få endene til å møtes. Jeg mener det finnes andre løsningen, som vil gi langt større inntekter for kommunekassa, sier Einang. En av muligheten er å oppheve hyttebyggingsforbudet fra 70-tallet, sier Einang.

Storstilt hytteutbygging

Arild Einang understreker at det ikke må foretas en storstilt hyttebygging i kommunen for å få store inntekter.

- For det første vil jeg understreke at det fortsatt skal være forbud mot hyttebygging i strandsonen. Jeg ser for meg en fortetting av allerede eksisterende hytteområder i kommuner og at det legges ut nye områder. Kanskje kan vi bygge hytter i stedet for boliger i noen av de planlagte utbyggingsområdene som for eksempel på Haug og Grøttås, sier Einang.

- Jeg ser for meg en økning i antallet hytter med en prosent i året. Det vil si ti prosent i løpet av ti år. Ettersom det er 2400 hytter i Tjøme kommune, vil det si bygging av 240 nye hytter. Inkludert tomteutgifter koster en ny hytte på Tjøme rundt fire millioner kroner. Da snakker vi om en verdiskapning på rundt en milliard kroner på Tjøme i løpet av en tiårsperiode, sier Einang. Han mener at Tjøme kommune selv kan få store inntekter gjennom salg av hyttetomter.

- Blant annet bør man vurdere og bruke området kommunen har kjøpt på Torås til hyttebygging. Her kan man selge 50 hyttetomter, hver til én million, og dermed det få inn 50 millioner i kommunekassa, sier han.

Spleiselag

- En annen fordel med flere nye hytter er at detblir flere til å spleise på vann- og kloakkutbyggingen.

- Da vil avgiftene gå ned. Det er en fordel for alle, også for fastboende. Snart er Tjøme kommune blant de kommunene i landet med høyest avgifter. Andre effekter av flere hytter er økt handel for butikker og restauranter. Det gir flere arbeidsplasser. Slik kan jeg bare fortsette. Fordelene er mange. Det må politikerne forstå.

- Men belastningen blir større. Blant annet for kommunehelsetjenesten. Hvordan tenker du å løse det?

- Det har jeg tenkt mye på. Jeg har stor tro på initiativet til Tjømes nye rådmann om å få til et spleiselag med kommunene de tilreisende kommer fra når det gjelder blant annet hjemmesykepleie, vil gi resultater, sier Arild Einang til Tønsbergs Blad.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE