Tekst: Arne Ivar Haughom Foto: Tom Brodin

Leser i Agder i dag reportasjen fra informasjonsmøtet tirsdag. Det kan virke som det er verdens undergang dersom denne parken skulle bli bygget.

Dette er noe jeg er helt uenig i. Veldig mange var også bekymret for økonomien i parken. Dette er noe jeg har et meget avslappet forhold til, regner ikke med at noen er interessert i å satse på en park som ikke kan gå i pluss.

– Hytteeierne skal ikke bestemme

Av alle som hadde innlegg på møtet, mener jeg det var kun to personer som kunne kalle seg direkte berørte grunneiere. Disse bor på henholdsvis Øksendal og Haughom. De andre vil jeg si var folk som enten har hytte eller eiendom i nærheten av parken, men som ikke bor der. Det er jo greit, jeg har forståelse for at disse er imot inngrep i nærheten av sine hytter og eiendommer. Men jeg mener bestemt at det er ikke disse som skal bestemme hvordan vi som faktisk eier grunnen, skal forvalte våre eiendommer

Inntekter og arbeidsplasser

Jeg bor selv på Haughom, og har ingen problemer med å se en vindmølle på heia. Jeg vil selv se dem veldig godt fra mitt bosted. Jeg har fire barn, og ser at dette prosjektet kan være med til å gi bygdene her sør i Sirdal kjærkommne faste arbeidsplasser. Dette trenger vi for at vi skal få tilflytting i stedet for fraflytting fra bygdene. Det vil bli mange indirekte arbeidsplasser også i forbindelse med parken. Dette vil styrke gårdsbrukene også her sør i kommunen. Grunneiere får årlige leieinntekter, og det trengs for de som skal drive og vedlikeholde brukene sine. Det er vel heller ikke noe minus at kommunen (Sirdal) vil få cirka 11 millioner i årlige skatteinntekter.
Jeg mener det er viktig for de som skal ta avgjørelser i denne saken at de tar hensyn til de som faktisk eier området parken skal bygges i også. Tross alt er cirka 90% av grunneierne veldig positive til parken.