Bildet over: Det er den vulkanske bergarten rombeporfyr som er brukt i fasaden på hytta. Hele eiendommen er totalt på femten mål med egen strandlinje og båthus. (Foto: Privatmegleren Recidens)

Den flotte hytteeiendommen som i sin tid ble bygget av skipsreder Biørn Biørnstad ved Bredebukt er nå lagt ut for salg, skriver Moss Avis.

Det er eiendomsmegler Miguel V. Sørholt som står for salget og han beskriver eiendommen som enestående.

LES OGSÅ: 28 nye hytter ved Vestfoldkysten

– Dette er en perle med en utsikt mot vannet som kanskje er den beste i Oslofjorden. Dette er jo også et stykke historie med skipsreder Biørn Biørnstad som eide Alby og fikk skilt ut denne eiendommen da kommunen kjøpte resten av stedet og startet Galleri F 15, forklarer Miguel Sørholt.

– Hytta ble bygget på da skipsrederen fylte 50 år i 1954. Den er bygget i rombeporfyr, som er den vulkanske bergarten på eiendommen. Det er brukt dyre materialer som teak og mahogni. Hovedhuset er innredet med koøyne og skipsdekk.

LES OGSÅ: Prisene stiger og flere hytter selges

– Hvordan har interessen for eiendommen vært?

– Det har vært en del forespørsler og to interessenter har tatt kontakt. Med sommeren på hell og et blodrødt finansmarked kunne nok tidspunktet for salget vært bedre. Men den fantastiske beliggenheten nærmest midt i Oslofjorden vil uansett vekke interesse, sier Sørholt.

Det er Dag Bredesen-Opset fra Kirkenær som selger hytteeiendommen. Han har eid den siden 1983.

– Jeg kjøpte hytta av skipsreder Biørnstads datter for 28 år siden. Vi har tilbrakt alle somre her og trivdes veldig godt. Men nå er vi blitt eldre og ønsker å ha det litt enklere. Det er bakgrunnen for at vi nå vil selge, avslutter han.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE