Mandag ble de begjært fengslet siktet for omlag tjue hytteinnbrudd i Bamble. De tre litauerne som fredag ble tatt mens de sov i en hytte på Vinjestranda i Bamble har forklart at de skulle inn for å be om vann og at hytta var ulåst, melder Varden.

Les også: Hyttetyvene i Telemark tatt?

Motsatte seg fengsel

Det er forsvarer til en av litauerne, Sverre I. Andersen som overfor Varden forteller litauernes versjon av hva som er foregått. De tre som er to på 30 år og en på 26 år, nekter straffskyld og motsatte seg fengsling da politiadvokat Jon H. Borgen ba om fire uker varetekt på grunn av unndragelsesfare i Nedre Telemark tingrett i går.

De tre ble tatt på fersken i en hytta i Bamble fredag da en hytteeier meldte til politiet at fremmede menn sov i hytta hans. De tre hevder å ha vært i landet en ukes tid.

Søke arbeid

- De sier de skulle søke arbeid og en sier han er selger, sier Andersen. Ifølge Borgen er iallfall en av dem kjent av politiet i hjemlandet.

Borgen understreker at selv om det har vært 47 anmeldte hytteinnbrudd i høst er det bare rundt tjue som er skjedd nå nylig de tre er siktet for. Ifølge etterforsker Vetle Gundersen i Grenseløs-prosjektet er det området Hvalvika, Sauøya og Vinjestranda som er verst rammet.

De tre kom fra Litauen til Sverige 28. november og hadde returbillett 5. desember. Det er særlig en del flatskjermer, dykkerutstyr og verktøy som er tatt. Gundersen ber hytteeiere selv ta en sjekk i området. Etter det Varden erfarer skal det være funnet et par depot av tyvegods under presenninger i bambleskogene. Lokalkjente har hjulpet politiet i etterforskningen.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE