Det bekrefter Suldal-lensmann Niljann Hustoft overfor Haugesunds Avis lørdag kveld, etter at politiet har fått avhørt medlemmene av jaktlaget.
- De to jegerne var i et bratt og ulendt terreng noe vest for Lovra og drev hjortejakt. Han som avfyrte skuddet satt på post, mens den andre jegeren skulle drive dyr mot posten, sier Hustoft.
Jegeren på post har forklart at han så noe han trodde var et dyr. Og som han bestemte seg for å skyte på. Det er klart at de to jegerne ikke brukte varselfarger i kamuflasjen. Våpenet som ble brukt i ulykken i Suldal, var en grovkalibret jaktrifle av den typen som er spesielt godkjent for hjortejakt.

Ofte misforståelser

- Jaktulykker skyldes ofte misforståelser jegere mellom, og annethvert år skjer det dødsulykker under jakta i Norge, sier informasjonssjef Espen Farstad i Norges Jeger- og Fiskerforbund.
En jeger omkom under hjortejakt i Suldal i Rogaland lørdag formiddag etter at han ble skutt i ryggen av en jegerkollega.
- Misforståelsene som fører til ulykkene oppstår ofte mens jegerne er i terrenget, sier Farstad.
- Det er tragisk når det skjer dødsulykker under jakta. Vi legger ned mye arbeid for å forebygge ulykker, men når vi vet at 192.000 jegere er ute i skog og mark under jakta, skal det godt gjøres å få ulykkestallene ned på null, sier Farstad til NTB.

Tror de ser byttet

Det er ikke noen entydige forklaringer på dødsulykkene som skjer under jakta. Jegere på storviltjakt med grovkalibrede våpen er nok mer utsatt enn de som jakter med mer finkalibrede våpen, mener Farstad.
- Av og til tror jegerne at de ser et byttedyr. De kan også føle seg helt sikre på at det er byttet de ser og fyrer av, men så viser det seg at de har truffet en jegerkollega, sier informasjonssjefen i Jeger- og Fiskerforbundet som lørdag var på vei til Nord-Sverige der han skal delta i storfugljakt.

Flere jaktulykker

Dødsulykken i Suldal lørdag er den eneste i årets jaktsesong, men det har vært registrert flere skader etter skyteuhell i løpet av de siste dagene.
Fredag ettermiddag ble en mannlig jeger i 40-årsalderen fløyet til sykehus etter å ha blitt truffet i armen og skulderen av haglrikosjetter fra et skudd som gikk i en stein. Denne jaktulykken skjedde ved Øyungen i Holtålen kommune om lag to mil nord for Røros.
Torsdag ble en annen 40 år gammel mann også truffet i arm og skulder av et haglskudd under rypejakt i Trysil.

Hagl i fjeset

Det var tre menn som gikk på linje i terrenget da hunden til jaktlaget jagde opp en fugl. Mannen i midten utløste to skudd, og det ene skuddet traff en av de to andre, opplyser politiadvokat Cathrine Fossen i Hedmark politidistrikt til NTB.
Mannen ble ikke livstruende skadd men ble brakt til Ullevål universitetssykehus i Oslo.
Også i Nesseby i Finnmark ble det denne uka meldt om en skyteulykke der en mann fikk hagl i ansiktet etter at et skudd gikk av og rikosjetterte fra en fjellvegg. Mannen slapp heldig fra uhellet, opplyser politiet i Øst-Finnmark til NRK. (©NTB)