Slik velger du riktig kano

Livet i en kano kan virkelig gi de stille og vakre naturopplevelsene. Men hvordan orienterer du deg i jungelen av modeller?
Slik smører du skiene riktig

Undersiden av skiene er et vanskelig og følsomt område. Smøringen kan avgjøre om turen går på skinner eller blir et inferno i hvitt.
Mer utbytte av turen med skipulk

Mange bruker pulk til annen bør enn barn. Ryggen er fri og bevegelsene blir friere. Det blir mindre slit og større turglede. Til dette finnes det egne modeller, avhengig av mengden oppakning.
Hytter – hvor enn du går

Den Norske Turistforening (DNT) har i dag mer enn 430 hytter over hele landet. Hyttene ligger i skog og fjell eller langs kysten og varierer fra små buer med bare et par senger til store betjente fjellstuer med nærmere 200 sengeplasser. DNT-hyttene eies og drives av DNTs medlemsforeninger.
Godt tøy for sibirske tigre

Barn elsker å leke og bakse i snøen, og snø er som kjent en form for vann. Så uansett hvordan man ser på det, vil de ofte ende med å bli våte.
Gode råd for plukking og tilbereding av sopp

Det meldes om mye sopp mange steder i landet denne høsten. Her kan du få gode råd om plukking og tilberedning av sopp.
Ild og kjøtt blir til mat

Grilling er en fantastisk tilberednings- teknikk som stammer helt fra våre forfedre som huleboere: ved + ild + kjøtt = middag!
Naturen musespises

Mens vi kan kjøpe sjelefred med klimakvoter på super’n og kanskje har flere miljøbyråkrater enn noen annet land, blir norsk natur musespist fra alle kanter.
Grillsesongen er i gang!

Sommeren har meldt sin ankomst og mange har hentet fram grillen og startet grillsesongen. Griller man med kull, må man ha tålmodighet nok til å vente til grillen er klar for at måltidet skal bli vellykket. For å oppnå at maten blir tilstrekkelig stekt eller gjennomvarm må kullet være rødglødende og ha fått en grå overflate.
Hvordan velge kajakk

Det å velge kajakk er ikke lett. For mange vil møtet med en forhandler fortone seg som et mareritt, med mye informasjon og mange impulser på en gang. For det er like mange meninger om kanoer som det er padlere.
Finn oppturen på DNTs hytter i vinter

Drømmer du om fine nedturer i vinter, finner du garantert en oppturen på en av DNTs mer enn 400 hytter over hele landet. Svært mange av dem er gode utgangspunkt for flotte toppturer på ski, enten det er turer i kald, lett vintersnø eller på vårsnøen.
Tid for høsttur

Nå frister fjellet med skarp luft, klare farger og gode opplevelser. Her er tips til høstturen.
Inatur.no - viser friluftsfolk veien

Nettstedet www.inatur.no er enkleste vei til friluftsliv, jakt og fiske. Her får du en samlet oversikt over attraktive tilbud.
Brukerveiledning til røykovn

Her kommer en liten artikkel for deg som vil prøve å røyke fisk på hytta
Ikke bare grill-hygienen som er viktig

Grillsesongen er i gang igjen. Hygienerådene har vi gitt tidligere. Men det er flere ting grill-fanatikerne bør passe på: Det kan dannes mange ulike helseskadelige stoffer i maten når den utsettes for sterk varme som under grilling. Hvilke stoffer som dannes avhenger av type mat og på hvilken måte den grilles.
På tur i Gausdal Vestfjell

Øst for Jotunheimen finner du Gausdal Vestfjell. Området kalles ofte Jotunheimens forgård, men har lite til felles med sin mer kjente nabo.
Ut på tur

Den Norske Turistforenings tilbud er mangfoldig for deg som ønsker å komme deg ut på tur. Vi har mer enn 430 hytter, over 20.000 km merkede sommerruter og over 6.500 km merkede løyper om vinteren.
Ut på tur

Den Norske Turistforenings tilbud er mangfoldig for deg som ønsker å komme deg ut på tur. Vi har mer enn 430 hytter, over 20.000 km merkede sommerruter og over 6.500 km merkede løyper om vinteren. Vi arrangerer turer, kurs og aktiviteter for alle hele året. Her finner du mer informasjon om vårt tilbud, nyttige tjenester og annen informasjon for deg som skal på tur. Planlegg turen på nett
To uker til fots på Grønland

De to siste ukene i juli 2005 reiste vi til Grønlands vestkyst for å gå en ca 170 km lang fottur mellom Sisimiut og Kangerlussuaq. Turen er beskrevet i diverse guidebøker og på internett. Ruta er merket/kvistet med varder, og mesteparten av turen er det grei sti å følge. Ubetjente hytter/buer finnes langs ruta med ca 15-20 km mellomrom. Mange velger å overnatte i disse, men vi foretrekker uavhengigheten i å ha med eget telt.