- Det siste året etter jeg sluttet å konkurrere har vært et omstillingsår. Nå går det mest i PR-oppdrag for Ford, testoppdrag og oppvisningskjøring, sier den finske rallystjernen Marcus Grönholm som nå har tatt i bruk sitt ”andre hjem” i Trysil. . Foto: Leif Magne Flemmen

- Jeg trodde jeg skulle få meg noen turer nå mens jeg er her for å se til hytta, men det er dessverre for lite snø, sier den tidligere rally-verdensmesteren til hytteavisen.no. Han har anskaffet rulleski og småtrent litt til den ni mil lange styrkeprøven som venter ut på vinteren. Men akkurat nå gjelder det å komme seg ut på snø med ski på beina.

Grönholm-hytta troner ubeskjedent høyt i feltet Ugla i Trysil. Her nyter ekteparet Grönholm og deres tre barn, samt venner av familien ferielivet i en robust og svært velutstyrt tømmerhytte levert av Mesterlaft. Foto: Leif Magne Flemmen

Julefeiring

Det meste av arbeidet på den flere hundre kvadratmeter store Grönholm-hytta ble ferdig i 2007. Familien på fem hadde sin første ferie i den storslagne ferieboligen i jule- og nyttårsferien i fjor. Den ligger perfekt til i for alle typer vinteraktiviteter – alpint så vel som langrenn.
- Er det bakkene eller løypene som lokker mest?
- Jeg bruker begge deler. Men det blir mye langrenn nå framover, siden jeg skal prøve meg på Wasaloppet for første gang, sier Grönholm. Dessuten er knærne ikke de beste for alpine øvelser. De ødela han tidlig i sin karriere – på motorcross.

Den gedigne portalen i innkjørselen til hytta er det siste store prosjektet Grönholm gjennomfører på eiendommen sin i Trysil.
Foto: Leif Magne Flemmen

Schumacher i bakken

Men det var i bakken familien falt for Trysil. - På vår første tur hit møtte jeg Michael Schumacher i bakken, og etter det bestemte vi oss for å bygge hytte i Trysil vi også.
- Vi trives godt her i Trysil, sier Grönholm . Folk er trivelige, bakkene gode og terrenget fint og man finner det man trenger her.
Og så liker han det norske fjellandskapet. Det skiller seg fra de mange og store skogsflatene i hjemlandet. Nå ser han og familien fram til sin andre jul i vintereldoradoet.