Furuhytta har hatt om lag 200 overnattingsdøgn. Grunnen til at hyttene har blitt en så stor suksess tror Schei er en kombinasjon av omfattende medieomtale og fornøyde kunder.
– Mange kommer tilbake, og mange sprer ordet videre. I tillegg har vi vært heldige og fått bred omtale i både norske og utenlandske medier. I løpet av våren vises hyttene på tyske og franske TV-skjermer. Det kan trekke flere kunder, men majoriteten er fortsatt nordmenn.
– 85 prosent av gjestene er norske. Mange utlendinger ønsker å overnatte her, men de er ofte for seint ute med bestilling. Allerede nå begynner det å fylle seg opp for vår- og sommersesongen, sier Schei.
Frode Schei forteller at det allerede begynner å fylle seg opp for vår- sommersesongen. |
Planer
På grunn av suksessen vurderes det nå å bygge to nye tretopphytter i løpet av de neste årene. Ingenting er bestemt ennå, og en slik prosess vil ta tid, men dette vil i så fall bli hytter som ligner de eksisterende hyttene, både med tanke på størrelse og utforming.
– Dette skjer i samarbeid med Veldre allmenning. Vi vurderer dette fortløpende. Hyttene skal eventuelt ligge i samme område, og ha en brukbar standard. Vi ser ofte at gjestene ønsker å bli over flere døgn. De har fått øynene opp for tilbudet og ikke minst alle mulighetene som finnes her i Ringsaker.
Pusser opp
I år vil det også bli gjort omfattende endringer på Furuhytta. Den skal stenges i seks uker for rehabilitering. Trehytter har begrenset levetid før de må fornyes og sikres på nytt.
– Dette er ikke permanente bygg. Jeg ser heller på dem som installasjoner. De har et helt annet behov for vedlikehold enn ei vanlig hytte, derfor skal vi nå bruke litt tid på det, sier Schei.
Måtte evakuere
Hyttene ble virkelig testet da uværet Dagmar kom. Rundt hyttene falt en rekke trær ned, men byggene fikk ingen skader.
– I Furuhytta måtte vi iverksette evakuering for første gang mens det sto på som verst, men alt gikk helt fint. Gjestene koste seg og syntes nok dette var en spennende måte å oppleve uværet på, sier Schei.