Bildet: Vinneren av tidenes gjeveste Yatzy-konkurranse, Bjørnulf Aasen, flankert av programleder Ståle Fossberg fra Radio Metro og daglig leder Kjartan Albrigtsen i Drammens Hus og Hytter.

Det var tett med folk og lett trykket stemning rundt Drammens Hus og Hytters stand på HYTTE2013 lørdag ettermiddag. Her var alle påmeldte til konkurransen om å vinne en Hytteliten til stede, og ganske mange til.

Ti kandidater i tidenes Yatzy-kamp
 
Ti kandidater ble trukket ut til et Yatzy-slag som vil gå over i historien som et av de mest spennende og best premierte. Hvem opplever vel å spille en runde tvungen med utsikter til å vinne en premie til et par hundre tusen kroner?
 
Feltet på ti ble etter hvert redusert til en superfinale hvor de tre beste deltok. Der skulle det vise seg at Bjørnulf Aasen, i det sivile bibliotekar ved Kunsthøgskolen i Oslo tidlig tok føringen. Bare en 50 poengs Yatzy på slutten ville kunne bringe de to andre forbi, men det skulle mye til.
 
- Dette var kjempemoro, desto mer som familien lenge har studert denne nye hyttemodellen til Drammens Hus og Hytter. Vi har en liten og enkel hytte på 50 kvadratmeter i Hurum og har lenge følt behov for et anneks. Men at vi skulle få et på dene måten hadde vi ikke på noen måte drømt om, sier Bjørnulf Aasen. Han hadde betydelig mental støtte fra sidelinjen, hvor ektefellen Edel Bakkemoen og sønnen Aksel bidro med gode råd og muntre tilrop.
 
Kjartan Albrigtse, daglig leder for Drammens Hus og Hytter, syntes også han hadde hell med seg i konkurransen.
 
- For oss er det jo veldig trivelig at Hytteliten ble vunnet av en familie som nettopp hadde studert og tenkt å satse på denne modellen. Vi gleder oss til å se hvordan Aasen og Bakkemoen vil modellere hytta innenfor den rammen som er gitt. Hytteliten er jo basert på en lang rekke moduler, som hyttebyggeren selv setter sammen slik han og hun ønsker, sier Albrigtsen.
 
Klar til sommeren
 
Familien har gått med planene om et anneks en tid. Hytta på Holmsbu er bare på 50 kvadratmeter og bedre plass har vært et savn. Nå starter detaljplanleggingen av den etterlengtede utvidelsen.
 
- Når skal den nye hytta stå ferdig?
- Vi må prøve å få den klar til sommeren. Kjartan Albrigtsen hos leverandøren har i lyse vendinger skildret hvor enkelt det er å sette den opp. Han har nok ikke tatt i betraktning i hvor liten grad jeg selv kan bidra i prosessen, men finner vi fagfolk til å hjelpe oss, har vi den kanskje klar til sommerferien. Det bør i alle fall være målet.
Denne lørdagen var de på vei til Hamar hvor Aasen og hans familie skulle besøke hans mor.
 
Stemningen er nok ganske opprømt i bilen, skulle vi tro.