Ikke så vondt at det ikke er godt for noe. Snøen som ingen fikk kjøre på i mars på grunn av nedstengning, kombinert med en god dose produsert snø, doses nå ut i Kvitfjell og preppes for høstferien. 

- Halvparten av snøen omtrent er fjorårets snø som vi tok inn fra omkringliggende terreng, sier markedssjef, Veslemøy Eineteig Wedum.

Snø lagret i mars

Vanligvis har dette vært et tilbud til treningsklubber og lag, men i år er tilbudet utvidet både i form av hvem som får bruke det, og omfanget.

- I år åpner vi for at dette tilbudet også er gjeldene for sesongkortinnehaverene våre, sier hun.

Snøen har vært lagret under presenning siden mars og anlegget måtte stenge ned. Totalt har 70.000 kubikk snø ligget og ventet på høstferieklokka, og endelig er det nå i gang.

- Nytt for i år er at vi satser på full lengde i treningsbakken og muligheter for storslalåm. I tillegg har vi supplert løypa med lys, sier Wedum.

IMG_3598
Totalt er det lagret 70.000 kubikk snø fra forrige sesong. FOTO: Vibeke Fürst Holtmann

Sesongkort gjelder

Kvitfjell har holdt på med lagring av snø i mer enn to år nå og er eneste i Norge som driver med dette. At tilbudet utvides til nå også å gjelde de med sesongkort, er ikke tilfeldig.

- Nei, vi har laget opp en egen timeplan for sesongkortinnehavere der de et par timer hver dag i høstferien får benytte seg av snøen. For alle som er ivrige og har preppet skiene og venter på snø er dette et glimrende tilbud sammen med åpningen av hotellet. En perfekt høstferie, fjell, snø og ski!

Kvitfjell Alpinanlegg har ordinær sesongåpning 7. november. Hafjell Alpinsenter åpner 21. november.