- Vi har virkelig fått en boost dette året. Det ble en del usikkerhet ved nedstengningen i mars. Men etter seks uker fikk vi tillatelse til å starte opp igjen, forutsatt overholdelse av strenge koronaregler. Det ble starten på en knallsesong, forteller den nytiltrådte daglige lederen Karsten Øyhus til hytteavisen.no.
5C7A0624
- Hundekjøring er en aktivitet gjestene i tretopphyttene våre setter stor pris på, sier den nye daglige lederen i Fosstopp AS, Karsten Øyhus.

Luksus i trekronene

Det luksuriøse tretopphytte-komplekset ved vassdraget Aurdøla i Hedalen består i dag av tre hytter med i alt 17-18 overnattingsplasser. Den første hytta, Dyttholsknatten bygget 6 meter over bakken, ble tatt i bruk i 2017. De to neste - Treknatta 1 og 2 kom året etter. De ligger nær hverandre på en «svevende» terrasse mellom trekronene - 8 meter opp i lufta.
 
- Gjennom sommermånedene har vi hatt rundt 80 prosent belegg. Den gode tendensen har fortsatt i høst, forteller Øyhus.
Ved å bygge de to siste hyttene som en enhet, sikter Fosstopp seg inn mot bedriftsmarkedet. Dette markedet har ikke vært det beste så langt i år, men mange private har booket hyttene blant annet i forbindelse med familiearrangementer.
 
- Treknatt-hyttene passer jo veldig godt for markering og feiring av for eksempel åremålsdager. Et par store barnefamilier som ønsker å oppleve noe unikt sammen, vil også få en uforglemmelig opplevelse her oppe i høyden, mener Øyhus. 

Venter på bedriftsmarkedet

Men i det lengre løpet - når hverdagslivet begynner å normalisere seg - satser han på stor interesse fra bedrifter i forbindelse med seminarer og teambuilding.
 
- En ting er hyttefasilitetene. Nærheten til mytiske Vassfaret innbyr for eksempel til fotturer og sykkelopplevelser. Hundekjøring er noe mange ønsker å være med på - sommer som vinter. Aktivitetstilbudet er noe vi arbeider for å utvide i tida som kommer.
 
Utbyggingen er heller ikke slutt. På bakkenivå starter snart byggingen av et samlingshus, en isolert storlavvo med plass til rundt 25 personer. Lokalet vil være velegnet for de fleste samlingsformål - såvel fest som foredrag. Reguleringsplanen åpner dessuten for senere utvidelse med enda flere hytter blant tretoppene.