Foto: Wikipedia common/ Discovery

Produksjonsselskapet måtte avlyse innspillingen utenlands på grunn av korona. I stedet valgte Rubicon å legge opptakene til den norske fjellheimen. Planen er å lage en «afterski-edition» i Hemsedal.

Vil ikke være partybygd

Ordføreren Pål Rørby fikk først i januar greie på at en større TV-produksjon var planlagt innspilt i kommunen hans. Da skal prosjektet ha vært solgt inn som en «rolig datingserie hvor parene skal ut på aktiviteter, rolige middager og det skal filmes for å promotere de naturskjønne omgivelsene i området».

Da Rørby selv sjekket med selskapet fikk han vite at det dreide seg om «Ex on the beach». Det likte han dårlig. Serien er kjent for høy alkoholfaktor, intriger og sex.

– Vi har hatt et rykte for å være en partybygd lenge, og etter at vi har hatt noen uheldige opplevelser har kommunen og næringen hatt en bevisst satsing for å komme bort fra det. Da synes vi det er trist at noe av det drøyeste som finnes av norske TV-serier går bak ryggen til kommunen og legger den typen produksjon her oppe, som er det stikk motsatte av det vi ønsker å fremstå som, sier han til TV 2.

Skal sette fyr i hyttefeltet

Han synes ikke produksjonen har vært ærlig. Discovery omtaler selv programmet som skal spilles inn i Hemsedal slik: «I Ex on The Beach - Afterski er hotte, single, eventyrlystne gutter og jenter klare for å sette fyr på det norske hyttefeltet.»

Ordfører Rørby er ikke nådig i sin kritikk av produksjonsselskapet.

– Hadde de sagt hva det var, ville de fått nei. Mest sannsynlig visste de dette, og at de bevisst unnlater å si noe er et slag under beltestedet, sier ordføreren. I lokale medier har han ønsket programmet dit pepper gror.

Rørby forventer i det minste at produksjonen forholder seg til både de nasjonale og lokale koronareglene under innspillingen.

– Generelt vil alle brudd på retningslinjene bli slått hardt ned på herfra. De får ingen særbehandling den ene eller andre veien. Det gis ikke dispensasjon, og de blir å betrakte som hvilke som helst andre, sier han ifølge TV2.