skirvedalen2
Skirvedalen lokker med flott natur. (Foto: skrindebakke.no)

Bildet over: Du finner ingen alpinanlegg i Skirvedalen. Men det ser utbyggerne som et fortrinn. (Foto: skrindebakke.no)

Mellom Austbygdi i Telemark og Veggli i Buskerud ligger Skirvedalen. På midten av 90-tallet ble det vedtatt planer om 800-1000 hytter i området. Siden har hytteutbyggingen gått jevnt og trutt. Etter Gaustadblikk er Skirvedalen det nest største utbyggingsområdet i Tinn kommune.

– Vi som er utbyggere har tatt konsekvensen av at Gaustatoppen/Gaustadblikk er det kjente området i Tinn, med alpinanlegg og hoteller. Vi vil ikke være noen kopi. Skirvedalen er et alpin- og hotellfritt område. Jeg tror det ligger mye av dette i den norske folkesjela, vi ønsker å oppsøke naturen når vi skal på hytta. At alle absolutt skal være i nærheten av alpinbakker og hoteller, tror jeg er noe markedsførere har lurt oss med, sier utbygger Øystein Skrindebakke.

LES OGSÅ: Nye tomter ved Hardangervidda

Selv om det er 30-40 ulike utbyggere og grunneiere involvert i Skirvedalen, er det bred enighet om konseptet for hytteområdet.

Kart_Skirvedalen
Skirvedalen ligger i Tinn i Telemark, helt på grensen til Buskerud.

100 hytter igjen

Det står igjen cirka 500 godkjente hyttetomter. Selv har Skrindebakke bygd 40-50 hytter, i samarbeid med 3-4 grunneiere. Om lag 100 hytter gjenstår for hans del. Når det gjelder markedsføring, satser han på «jungeltelegrafen» – at fornøyde hytteeiere deler erfaringene med andre. Skrindebakke tegner og bygger hyttene selv.

– I tomteavtalene mine inngår en byggeklausul om hvordan hyttene skal se ut. Jeg vil at området skal ha et felles preg, forklarer han.

LES OGSÅ: Stor interesse for Umbukta-hytter

Fjellhytta, som er Skrindebakkes konsept, kan tilpasses den enkeltes behov, men utgangspunktet er at det skal være enkelt. Skrindebakke selv skriver på sin hjemmeside: «Krimskrams uten mål og mening er fy- begrep».

Tomtene Skrindebakke tilbyr, tilhører Bløkarjoe hyttegrend. De er sydvestvendte og ligger 850-900 meter over havet. Tomtestørrelsen varierer fra 1500 til 3000 kvadratmeter.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE