Kursene har en jordnær profil, med vekt på det gode håndverket i matkunsten. I 2008 vil det trolig til glede for mange bli utgitt fem matkurs fra Arne Brimis hånd.


Opprinnelig smak
- Mit kall er de opprinnelige smakene og å dyrke matgleden i seg sjøl. Vi vil som vanlig ta utgangspunkt i årstidene i naturen og kjøkkenet, sier Arne Brimi til Hyttavisen. Han setter pris på den direkte kontakten med matinteresserte folk på kursene sine, og vil som vanlig diske opp med forskjellige aktiviteter, fra å lære om høsting i naturen, behandling av råvarer, komposisjon, tilberedning og smaking. Maten blir tilberedet på forskjellig vis og det blir i tillegg masse godbiter å prøve fra Brimiland.
- Det med smak er både likt og forskjellig, målet med kursene er å lede deltagerne fram til sin egen smak, og se hvordan den enkelte skal kunne frigjøre sine evner i matlagingen og sett sitt personlige preg på det man vil by sine venner på, forteller Arne.

Vår og høst
Det første kurset går av stabelen i april og Arne anbefaler at man her tar med ski, siden snøen ennå vil ligge. Kurset starter på Vianvang og det er også lagt inn overnatting på Brimi Fjellstugu. Fisk og vilt vil stå på spisekartet og det vil stekes og brases i kjøkken og over bål og steinheller. På lørdag blir det full pakke med Arne som kjøkkensjef. Kurset vil også ta for seg sæterliv og ostesmaking, samt ha en egen avdeling om hvordan samle inn egne råvarer fra naturen.
Høstens kurs vil følge samme opplegg men vil i tillegg ta for seg rype og rein, og det blir alltids en mulighet for å brenne av litt fett i Brimiskogen. Det kan også være lurt å ta med børsa for den som skyter sjøl.

Advent
Årets siste kurs har mye av det samme innholdet som høstkurset, og vil i tillegg ha ekstra fokus på sauser og viner, og vil også spesielt ta for seg rakefisk og skinker.
- Vi skal ta hånd om våre deltakere og gjester på alle måter, det eneste man bør ha med seg er litt forskjellige antrekk, for uteliv, kjøkkenjobbing og til kveldskosen forteller Arne. Han garanterer personlig for at folks skal bli fornøyd med å tilbringe noen dager hos han i Brimiland.
-Velkommen til fjellet, til gården, til mitt kjøkken og mitt rike, sier han til Hytteavisen. Og du kan lese mer om kursene her.