Bildet over: Konkurransene vil foregå i tilknytning til biathlonanlegget, og blir dermed både trafikksikkert og publikumsvennlig.

– Representanter for nordisk så mulighetene i en sikker og god triathlonkonkurranse, og spurte om Gautefall kan arrangere nordisk når det først skulle arrangeres NM. Det forteller ildsjel Øyvind Lillehagen til Kragerø Blad.

Like konkurranser

Han legger til at konkurransene vil bli de samme som for sprint- NM, men at det også skal kåres nordisk mester.

– Det blir et løft for konkurransen, og selvsagt vil det kreve mer arrangementsmessig. Men vi gleder oss, sier Lillehagen som venter deltakere fra Norge, Danmark, Sverige, Finland, Estland, Latvia og Litauen til den nordiske kåringen i biathlonanlegget.

Stort Norden

Og for dem som måtte undres over at de sistnevnte landene hører med under Norden, kan vi opplyse om at dette samarbeidet er vanlig i triatlon-sammenheng.

– Det vil også bli åpen klasse dersom det kommer deltakere fra andre land, opplyser Lillehagen. Konkurransene vil foregå hele helgen fra 15.-17. juli, og man håper mange lokale også vil stille til start.

– Vi legger opp til konkurranser som ikke krever spesielt utstyr for å få med dem som har lyst til å prøve seg. Helgen skal bli en triatlonfest for alle, er meldingen fra arrangørene.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side