I flere av Vestfold-kommunene har rådmennene foreslått innføring av eiendomsskatt. Politikerne derimot er ingen stedene stemt for å innføre den. I Færder, kommunefusjonen av Tjøme og Nøtterøy, forsikrer ordfører Jon Sanness Andersen (Ap) at det ikke kommer noen eiendomsskatt, selv om administrasjonen argumenterer for at kommunen må ta steget.

- Ingen tradisjon i Vestfold

– Nei, vi har stilt til valg med et løfte om at eiendomsskatt er uaktuelt i Færder. Det finnes ingen tradisjon for eiendomsskatt i Vestfold, sier han til Kommunal Rapport.

Men det er en utfordring at driftskostnadene må ned med 110 millioner kroner i løpet av de neste tre årene.

– Vi er jo underfinansiert. Det er blitt mye strammere de siste årene. Det er åpenbart vanskelig for oss, men vi må forsøke alt annet først, før vi i det hele tatt tenker på innføring av eiendomsskatt, sier Andersen.

Les: Færder tjener på hyttene.

Larvik tidligst i 2024

Ordfører Are Karlsen (Ap) i Horten bekrefter at eiendomsskatt er uaktuelt også der, selv om administrasjonen mener den må tas i bruk.

– Det politiske flertallet ønsker ikke eiendomsskatt. Derfor blir det ikke noe av den, er ordførerens klare beskjed.

I den store hyttekommunen Larvik kommer det ingen eiendomsskatt før tidligst i 2024, sier ordfører Erik Bringedal (H) til KR. I inneværende periode er Høyre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet enig om å avstå fra å innføre eiendomsskatt.

I nabokommunen Sandefjord har eiendomsskatt aldri vært noe tema.

Holmestrand

I Holmestrand derimot går det mot innføring av eiendomsskatt.

– Det er ikke vedtatt enda, men jeg anser det som urealistisk at vi greier oss uten eiendomsskatt, sier ordfører Elin Gran Weggesrud (Ap) til bladet.

Dette er kommunene mot strømmen

Dette er de 37 kommunene uten eiendomsskatt:

Drammen, Nordre Follo, Frogn, Bærum, Asker, Rælingen, Enebakk, Gjerdrum, Ullensaker, Nannestad, Hole, Øvre Eiker, Lier, Søndre Land, Horten, Holmestrand, Tønsberg, Sandefjord, Larvik, Færder, Hægebostad, Hå, Klepp, Time, Sola, Bjørnafjorden, Askøy, Vanylven, Sande, Herøy (Møre og Romsdal), Sula, Stjørdal, Træna, Sørreisa, Dyrøy, Hasvik, Karasjok

Kilde: Kommunal Rapport