Blefjell Hyttegrend Utsikt Høgås
Utsikt fra Høgås mot Blefjell.

Tekst: Tom Brodin Foto: Blefjell Hyttegrend

– Den første hytta ble solgt i 2001, og til nå er det blitt åtte til sammen, forteller han. Og legger til at selv om konkurransen de seinere årene er blitt mye hardere, satser han på 2-3 nye tomtesalg i 2013.

– I kommende år vil det bli en sterkere markedsføring, sier han og nevner samtidig at Blefjell Hyttegrend vil gå sammen med andre utbyggere i nærområdet for å kunne presentere et bredere tilbud rettet mot markedet. Sønstegård trekker fram naturherlighetene som et godt salgsargument.

– Mens mange tenker på Blefjell som et vinterlig fjellområde i Buskerud, ligger vi vestvendt og solrikt i Hovin på Telemark-sida, ved foten av fjellet, opplyser han. Der ligger også de idylliske Sandvatn og Holmevatn, som frister med både badevann, padlemuligheter og fisking.

I tillegg er det gode turmuligheter også uten ski på beina, eller gjerne på sykkel.

Blefjell Hyttegrend Nordstulhytte
Foreløpig er det åtte hytter i hyttegrenda. Fjorten tomter til er godkjent.

Hyggelig julepresang

– Rett før jul fikk vi forresten melding om at Gjensidigestiftelsen bidrar med et tilskudd på 300.000 kroner til å anlegge sykkelsti rundt Sandvatn. Dette ble en særdeles god julepresang på tampen av 2012, sier en storfornøyd Sønstegård, som satser på at sykkelstien vil kunne tas i bruk ved sankthanstider.

– Så vi har mer å by på enn bare vinteraktiviteter, understreker han, før han legger til at de selvfølgelig har dét også, med kort avstand til preparerte skiløyper i et snøsikkert område.

Blefjell Hyttegrend gutter ror og fisker
Rotur i elva som renner ut i Sandvatn.                                          

God plass

Det er 14 tomter igjen av de 22 som er godkjent i utbyggingsplanen, og eieren synes det er bra med en forsiktig utbyggingstakt.

– Det er blitt et veldig godt miljø, med hytteeiere som går godt sammen, mener han, – og ved å ta tida til hjelp også i fortsettelsen, regner vi med å beholde denne kvaliteten.

Han peker også på at området, som for det meste ligger i skogsterreng, er romslig. Hele 180 mål er regulert til hyttegrenda, noe som betyr at det blir god boltreplass mellom tomtene. De er på rundt et mål, tilpasset blant annet hyttetypene som eierne velger.

– To timer hjemmefra

Sønstegård retter blikket først og fremst mot Vestfold når han skal markedsføre tomtene, men også mot Grenland og Drammen-Asker-området .Tomtene ligger i prisklassen fra rundt 400.000 til 650.000 kroner.

– Det er et stort marked innenfor et par timers kjøring, noe som er en akseptabel avstand, mener han.