Det er vi ikke sikre på at flertallet av politikerne i kommunen skjønner heller.

Egentlig JA

I vår en gang sa flertallet i teknisk hovedutvalg et helt tydelig ja til etterfylling på det de kalte eksisterende strender. 

Det ble endel debatt om begrepet, men det var ingen tvil om at de samme flertallspolitikerne mente at dette kunne være skjellsand som var fylt der før dette ikke var tillatt ifølge kommuneplanen.

Mindretallet mente det måtte være stedegen sand fra tidenes morgen.

Fulgte ikke vedtakets intensjon

Vedtakets intensjon var imidlertid lite verd, fordi det ble overprøvd av administrasjonen, som definerte alle søknadene som ønsker om nyanlegg, til tross for at alle som nær som én gjaldt strender der hytteeierne tidligere hadde fått skjellsand fra firmaet Boston og skuta deres, MS Sandstrand.

Dermed ble det ikke noen skjellsandstrender i 2014.

Endelig vedtak før badesesongen?

Firmaet Boston klaget på vegne av de mange hytteeierne som ikke fikk kritthvite sydenstrender som de hadde ønsket seg, og saken gikk først til fylkesmannens miljøvernavdeling, som rådet Tjøme kommune til å,si nei.

Det gjorde ikke flertallet da saken kom opp på nytt i forrige uke. Igjen ble det et positivt vedtak, noe som kan gi de aktuelle hytteeierne håp om hvite strender neste sommer.

Men det er ikke nødvendigvis så enkelt, for fylkesmannens miljøvernavdeling har uttalt at de vil vurdere å klage.

De skal bli spennende å se på framdriften i saken. Det er ikke usannsynlig at det vil dra ut i tid. Dermed er det godt mulig at de aktuelle hytteeierne og firmaet som leverer skjell­sanden ikke får noe endelig svar før badesesongen er godt i gang eller kanskje over.

Så det kan godt hende de mange søkerne ikke får hvite sydenstrender foran hyttene sine i 2015 heller. Men kanskje i 2016?