Med sin særdeles sentrale beliggenhet kan Lauvvik bli en viktig del av turistlogistikken, mener arktektene som har laget mulighetsstudien. Stedet har en unik plassering med nærhet til flere attraksjoner og utsyn både utover fjorden mot Idsø og innover i Lysefjorden og Frafjord.

Hytter som

Det er Sandnes tomteselskap som har bedt om studien for å få belyst mulighetene for å skape en attraktiv turistdestinasjon i Ryfylke. Muligstudiet skal brukes som et innspill til kommuneplanen.

I mulighetsstudien foreslår LINK arkitektur ulike aktiviteter og program som er rettet mot turister, samt utfluktsmål for folk i regionen, som spahotell, restaurant, hytter, bobilparkering og småbåthavn. Videre vil det bli tilrettelagt for aktiviteter som padling, bading, seiling og amfi for kulturopplevelse som f.eks. historiske spill fra vikingetiden.

Hytter er altså et satsingsfelt. De er tenkt litt tilbaketrukket, delvis skjult av trær og steiner. De "langhalsede" byggene går over tre plan, og er utformet slik at de «strekker hals» over tretoppene og gir de besøkende best mulig utsikt over fjordlandskapet.

Venterom for turister

Stedet kan fungere som "venterom" for turister som skal til Kjerag og Preikestolen, mener LINK-arkitektene.

- Vårt mål har i tillegg vært å skape en attraktiv destinasjon i seg selv, et mål som fungerer som base for besøkende som også ønsker å oppsøke andre spennende steder i nærheten, som Månafossen, Flørli, Uburen og Fossjuvet.

Spahotellet er tenkt utformet som tre sirkler som ligger forskutt i forhold til hverandre og følger den skrå stigningen i landskapet. Utenfor sirklene er vinden sterk og naturen uberørt. I den indre delen av sirklene etableres mer beskyttede kultiverte hager. I spasirkelen etableres et kulplandskap med varme og kalde kulper.