Selvfølgelig skal vi ikke tenke på vinteren nå som det knapt er blitt vår, men kanskje det likevel er lurt å ha i bakhodet hvilke planter vi ikke trenger å kjøpe på nytt igjen neste år.

Det er mye penger å spare.

Pelargonia

Pelargonia er én av dem som er greiest å overvintre og finnes i mange farvevarianter. De kan se ganske så stusselige ut gjennom vinteren, men tar seg veldig fort opp igjen ut over våren. Da er det viktig å knipe dem, så de blir buskete og fine, ikke lange og strantne. Hvordan du overvintrer dem? Nei, det får du ikke vite nå, den informasjonen skal du få til høsten, når du har bruk for den.

Blomster krukke2

Eføy

Eføyen, som her snart får selskap av et par pelargoniaer i krukka, har sett like fin ut gjennom hele vinteren, til tross for minimalt stell, og er snart klar for sin tredje sommer.

Blomster tårespire

Tårer

Mange av tårene, som også kalles fuchsiaer, ser like skrale ut hver vår, men ganske snart etter at de blir tatt ut av vinterdvalen, kommer de første, bittesmå bladene. Tårer finnes i mange fine varianter og kan godt graves ned i blomsterbedet. Men, de tåler ikke å overvintre ute i vinterkulda.

Blomster Gammel tåre

Skikkelig gammel

Som allerede nevnt, det er ikke vanskelig å berge tårer fra år til år. Denne er cirka førti år og kommer i løpet av noen ganske få uker til å fylle den gamle balja med et vell av røde blomster.

Her kan du se hvordan den tilsynelatende så stusselige planta ble etter noen uker.

Blomster krysantemum

Krysantemum

Denne krysantemumen ser ikke så veldig sprek ut nå like etter at den har kommet opp av kjelleren. Men også denne kommer nok til å bli fin når den får en smak av livgivende solstråler.

Supplér med sommerblomster

Det er mange muligheter med krukker og blomsterkasser, og ofte er det lurt å blande de flerårige plantene med ettårige. Bare fantasien setter grenser. Men husk at du må gjødsle rikelig, og at plantene krever mye vann. De trives forresten best når vannet er lunkent.