Å realisere drømmen om hytte i Trysilfjellet er dyrt, og derfor har flere hus den siste tida blitt solgt som fritidsboliger.

Den tidligere skistjerna, som i dag jobber som eiendomsmegler, mener politikerne må skille fastboende og turister.

- Jeg mener det bør være et klarere skille på hvor det skal ligge hytter,  og hvor det skal ligge hus for de fastboende, sier Moen til nrk.

Presser prisene oppover
Anita Moen ble invitert av formannskapet for å si noe om boligutviklingen i Trysil. Selv sier hun at hun uttaler seg som trysling, men som en trysling med peiling på hva som rører seg.

Moen ser et marked der hytter er etterspurt, men der du må punge ut med millioner av kroner for å realisere drømmen. For mange blir det da en rimelig løsning å kjøpe et bolighus, og det kan de fordi kommunen ikke krever at de bor der.

- Konsekvensen blir at boligområder blir ødelagt, og at den vanlige trysling har råd til å konkurrere i kampen om boligene, sier Moen. Hun mener derfor kommunen bør ta styring.

Får støtte
Moen får støtte fra andre eiendomsmelgere. Bjørn Engemobakken i Elverum sier han kan se den samme skjevheten, men er uenig i Moens forslag til tiltak, og mener Trysil trenger den kapitalen investorene tilbyr.

- Slike reguleringer vil føre til at de som har lyst til å investere i boliger, vil vurdere andre løsninger, sier Engemobakken.

For å hindre at boligprisene presses oppover, mener Engemobakken at kommunen må skaffe flere tomter. Nok tomter har vært et problem i mange år sier Engemobakken, som har drevet i bransjen i 30 år.

Har innført boplikt i deler av kommunen
Trysil kommune starter nå byggingen av et nytt boligfelt i nærheten av fjellet, og da er Moen redd de forsvinner som hytter viss ikke politikerne handler raskt.

I Øyer var det nettopp det som fikk politikerne til å innføre boplikt i deler av kommunen, sier ordfører Ole Hageløkken.

- Vi fryktet at boliger i nærheten av skibakken, som var ment for fastboende, skulle bli kjøpt opp som fritidsenheter, sier han.

Kommuner som Hemsedal, Gausdal og Øyer har altså regulert , slik Moen mener Trysil bør gjøre. Hageløkken sier det er kommunens plikt å legge forholdene til rette for de fastboende.