Til avisa Varden forteller han at han vil fremme forslaget under formannskapets møte 2. april. Det blir opp til formannskapet å avgjøre spørsmålet.

Ordfører mot loven

Ordføreren har fått «nordavind fra alle kanter» den seinere tid. Hyttefolket har vært skarpe og til dels ganske krasse i sin kritikk av hytteforbudet. Vinje har nemlig også en lokal forordning som forbyr folk innreise til Vinje med mindre de er bosatt i øvre Telemark. Det vil si at også hyttefolks dagsreiser for eksempel fra Oslo er forbudt.
 
Kleven har på sin side vært en av de sterkeste røstene i mange distriktskommuners kritikk av unntaket i loven, adgangen for at familier med et coronasmittet medlem kan dra på hytta i stedet for å bli hjemme sammen med den smittede.

Kragerø får det som Vinje

- Bråket rundt hyttesaken skyldes uklare signal fra sentralt hold, uttaler Kleven til avisa Varden. Også ordførerne i Grenland deler det samme kritiske synet. Til sommeren kommer Kragerø og andre kystkommuner til å få de samme problemene som Vinje, mener ordføreren.
 
Skulle det være fare for smittespredning i noen av hyttene, er Kleven om nødvendig beredt på å isolere hele hyttefelt.
 
Vinje har for øvrig bistått hytteeiere som har hatt behov for å få måket snø av takene. Rundt 30 hyttetak er blitt måket.