Flytende badstu med luke i gulvet er praktisk både sommer og vinter.
– Vår tanke med å bygge badstu på en flytebrygge var både å komme nærme vannet og å få utnytte sjøtomter bedre. Å bygge i strandsonen kan være vanskelig å få lov til, men så lenge badstuen ikke har fast forankring er den for flåte å regne, sier Björn Elzén. Idéen bak marinebadstuene ble født i et hjemmesnekret skur på en flytebrygge ved en liten sjø I Sörmland i 2001. I oktober 2005 lanserte Nordic Marine Sauna AB sin første modell. Badstuene kan også benyttes som gjestehytte.

Fra to til 16 personer
I dag har selskapet syv modeller, fra ”Kobben”, med plass til to personer, til Helsinki med plass til 16 badstubadere. Badstuene har varierende størrelse og bryggeareal, men alle med gjennomtenkt funksjonalitet og smakfull design. Felles er takhøyden, som er på 2,25 skrånende opp mot 2,46 meter, mens ytre mål på badstuen varierer fra 1,5 x 1,5 meter til 4,12 x 4,12 meter. Selskapet har tenkt kvalitet når de har valgt både materialer,
Den ultimate idyll? At den også kan brukes som gjestehytte gir ekstra god utnyttelse av strandtomta.
ovner og annet utstyr. Badstuene koster fra 51 000 til 143 000 svenske kroner. – Det er en opplevelse i seg selv, å både være på en brygge og å ta badstu. Også om vinteren. Det er badeluke i gulvet inne i badstuene, en detalj mange setter pris på, forteller Björn Elzén.