Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Rimelige engelske småhus trilles inn på selveiertomtene i Lyngdal

Luksuriøse britiske ferdighytter ruller inn på Sørlandet

Når hytter blir for dyre og campingvogner ikke faller i smak, så fortvil ikke. Nå er de her, produktene for ”mellommarkedet”: Rimelige, komplette hytter som ”rulles” inn på tomta, ferdig møblert til innflytting på dagen.
Rullende hytte 2_630x420
Rullende hytte 1_470x334
Denne luksusvarianten på rundt 90 kvm kommer snart til Norge. Den har ”alt” – boblebad, massasjedusj, grovkjøkken og hele spekteret av hvitevarer, for å nevne noe. Pris: 1,4 mill. kroner.

 

Av Leif Magne Flemmen post@hytteavisen.no

- Vi har fått kontrakt på 80 enheter til et hyttefelt mellom Marnadal og Sogndalen. Den første hytta leveres i juni måned. Jeg tør si dette er et enestående prosjekt i europeisk sammenheng. Hyttene bygges nemlig hos Willerby Holliday Homes i England, alt etter norske krav og standarder, sier Norman Kvinlaug i Norvac AS til Hytteavisen.
 
Norske forhold
Han etablerte kontakt med britene for noen år siden med tanke på å kjøpe ferdige hytter som bokstavelig talt skulle trilles til Lyngdal hvor han har etablert Lyngdal Campingpark. Britene tok imot ham med åpne armer. Noe slikt har de aldri vært med på før.
- Dette er et helt unikt prosjekt for oss. Vi kjenner ingen i Europa som har gjort dette før. Tradisjonelt er campingvognplassene i Norge relativt små med lite plass til vogner som vi har, samtidig med at der er veldig mange hytter her til lands. Takket være denne kontrakten der vi må tilpasse hyttene eller vognene våre etter norske forhold, kan vi få større innpass i det norske markedet, sier Willerbys internasjonale salgsdirektør Phil Todd til Farsunds Avis.

 
Ikke camping
Men det er ikke mye camping som preger ideen og anlegget. Vel kommer husene på hjul, men disse tas av ved oppsetting. De kan naturligvis settes på igjen om huseieren skulle ønske seg til et sted hvor gresset er grønnere.
 
- I vårt eget felt, Lyngdal Campingpark, har vi nå plassert ut ca 50 enheter. I alt skal vi sette opp 140 selveierhytter her. Området ligger 900 meter fra Lyngdal sentrum, 900 meter fra strand og 900 meter fra Sørlandsbadet, så vi er meget tilfreds med plasseringen, sier Kvinlaug.
 
Eksplosjon
Han opplever nesten ”eksplosjonsartet” interesse for denne type hytter. – Mange har 500 000-600 000 kroner på kontoen, men kvier seg for å ta opp noen millioner i lån for å få råd til å kjøpe hytte. Men så er de heller ikke tiltalt av campinglivet. Ideen min var å se hvordan vi kan tilpasse oss dette markedet. Utfordringen har vært å skaffe hyttekomfort til prisen av en campingvogn, og der har vi virkelig truffet, sier Kvinlaug fornøyd.
 
Hytta kommer fullt ferdig på produsenten i England, et firma som har laget slike hus siden 1946. Grunnflata kan være for eksempel 50 eller 80 kvadratmeter. En innflyttingsklar hytte på knappe 80 kvm og med alt ”innbo og løsøre” kan kjøres inn på tomta for 890 000 kroner. Valgmulighetene er mange.
 
50 kvm, 500 000 kr
- En 50 kvm hytte med tre soverom og to bad koster 500 000 kroner. I det feltet vi nå leverer til ved Marnadal er det altså mulig å få en flott og fullverdig hytte bygd etter norsk standard, plassert på en selveiet tomt på over et mål, til under en million kroner, sier Norvac-gründeren.
- Og konseptet slår an?
- For fire uker siden hadde vi flere kroner på kontoen enn på hele fjoråret, sier han. Firmaet har ikke merket noe til krisetilstandene i byggebransjen.
 
Ikke bare hyttefolk fatter interesse for konseptet. Den første kommunen har også meldt seg. Med så vidt gunstige priser vurderes muligheten for å bruke slike hus som sosial- og eldreboliger.