Nå er kampen over. Etter to timers budgivning og i alt 14 bud gikk hytteidyllen ved Ørfiske for nær fire millioner kroner, forteller Varingen. Mot slutten var det tre som kivet om å få tilslaget. Kjøperne er en familie fra Oslo.

Nordmarka
Normarka-idyll på 41 kvadratmeter. Foto: finn.no

8.500 sidevisninger

– Dette er en veldig god pris, sier eiendomsmegler Marit Wiik til avisa. Hun hadde prisantydet 3,5 millioner kroner. Både kjøper og selger er veldig fornøyde, kan hun melde. Annonsen hadde da hatt hele 8.500 sidevisninger på finn.no

I løpet av helgen skal 60–70 personer ha vært innom visningene, de fleste fra Oslo. Megleren har merket seg at mange kom fra Tåsen og Korsvoll, områder som har bare 20 minutters reisevei til hytta. 

Nordmarka 3
Unike dekorasjoner inne i hytta. Foto: finn.no

Skjøte fra 1937

Hytta eies av kirkesamfunnet Syvendedags Adventskirken. Skjøtet er fra 1937, men ryktene sier at bygningen kan være mye eldre da tømmeret skal være fra en tornado som herjet i Nordmarka på 1900-tallet.

Hyttenabo Ivar Jørstad har fått merke interessen.

– Jeg håper i hvert fall det blir noen som har lyst til å restaurere hytta slik den står, for det er jo en unik bygning. Det hadde vært veldig synd om de nye eierne hadde revet hytta og satt opp noe nytt, ytrer hyttenaboentil Varingen.