Tekst: Tom Brodin, Foto hentet fra Levanger kommunes nettsider

Saken gjelder ei flytebrygge, en vei belagt med belegningsstein, ei grillhytte og flere terrasser – alt sammen satt opp ulovlig.

Derfor mener rådmannen at det må rives.

Levanger 3
Strid om grillhytte

Ble lagt ut for salg

Kommuneadministrasjonen ble gjort oppmerksom på saken da hytta ble lagt ut for salg for bortimot seks millioner kroner for halvannet år siden. Da det viste seg at alt slett ikke var i orden, slik eventuelle kjøpere kunne få inntrykk av, ble eiendommen trukket fra markedet.

Hjalp ikke å søke

Som praksis er i slike saker, er det anledning til å søke i ettertid. Det hjalp imidlertid ikke, og politikerne vedtok i november at alt sammen må rives. Det er også både fylkeskommunen og Fylkesmannen enig i.
Levanger 1
Eieren går med på å fjerne denne veien.
Eieren ga seg imidlertid ikke uten videre og klaget på alt bortsett fra veien, som de godtar å fjerne. – Feil bedømmelse av de faktiske forhold, feil i rettsanvendelsen og feil ved saksbehandlingen, skrev eierens advokat. Klagesaken ble behandlet i går. Da ble det enstemmig vedtatt at 12 kvadratmeter grillhytte, 116 kvadratmeter terrasse og 12 meter flytebrygge må bort, hvis Fylkesmannen fortsatt er enig. For vedtaket sier også at saken skal oversendes Fylkesmannen for endelig vedtak. Som nevnt, har Fylkesmannen tidligere i en uttalelse støttet kommunens avgjørelse.

Går flere med i dragsuget?

Ulovlighetene førte til at kommuneadministrasjonen iverksatte en omfattende kontroll av ulovligheter også på andre eiendommer. Men foreløpig er det ingen andre som har fått noe rivningsvedtak mot seg.

Riving også på Østlandet?

I mars skal politikerne ta stilling til ei ulovlig steintrapp som er bygd i bergveggen på Veierland i Nøtterøy kommune. Naboen forlanger riving.