Røssholmen2_640x325
På eiendommen på Røssholmen er det både svømmebasseng og egen brygge. (Foto: Tore Øyvind Moen)

– Vi har kjøpt Ropen for å bygge et mindre landsted der, sammenlignet med det vi har i dag. Jeg er for lite i Kragerø til å ha et så stort og kostbart landsted som vi har nå. Derfor vil vi bygge et mindre tilholdssted på Ropen hvis det praktisk løser seg. Øya er helt perfekt, spesielt fordi den ligger nærmere landstedene familien i dag eier, sa Hagen til VG rett etter at kjøpet var gjennomført, ifølge Varden.

LES OGSÅ: Hytter i Buskerud på pristoppen

Selger Røssholmen

Hagen kjøpte eiendommen Røssholmen ved Jomfruland utenfor Kragerø for seks år siden. Prislappen var den gang på over 13 millioner kroner. Hele 150 håndverkere var ifølge Varden i sving på eiendommen vinteren 2005.

LES OGSÅ: Panorama-utsikt til 10,5 millioner

Varden skrev den gang at hovedhytta ville bli på 156 kvadratmeter, pluss noe kjeller, i tillegg til et eget anlegg som lager saltvann om til ferskvann. Svømmebassenget var satt til 125 kvadratmeter, med tilhørende badehus, samt båthus, uthus og et lysthus på toppen.

Ifølge VG skal Hagen ha investert mellom 40 og 50 millioner kroner på Røssholmen.

Kjøpte Ropen

Men prakteiendommen ble altså for stor for Hagen, og i juni kjøpte han øya Ropen i Kragerø-skjærgården for 16 millioner. Det er årets dyreste hytte i Telemark, skriver Telemark Arbeiderblad.

I 1980 ble holmen et sjøfuglreservat, men det ble opphevet i 2009 på grunn av for lite hekkende fugl.

LES OGSÅ: – Du må være litt idealist for å slå til

– Uten status som sjøfuglreservat er det mindre restriksjoner for hva som kan gjøres med holmen. På holmen var det en liten hytte og en båtgarasje, samt et anneks med soveplass og et uthus. I tillegg har holmen to brygger, en i en liten lun vik med sandstrand, og en annen litt mer utsatt til, opplyser eiendomsmegler Lars Helge E. Nedrebø, som stod for salget til Hagen.

Røssholmen skal i følge Varden nå ha en prislapp på 63 millioner kroner.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE