Kart_Sollia
Her ligger utbyggingsprosjektet i Sollia.

Bildet over: Henning Jakobsen fra Hamar (til venstre) er den første som bygger hytte i Blåfjellia i Sollia. Asgeir Murvold er ansatt hos Mathiesen-Atna AS som er utbyggere av dette høystandard hyttefeltet. Fem av i alt 65 hyttetomter er solgt, og utbyggerne gleder seg over at hyttebyggingen endelig er kommet i gang.

Hamar-mannen drar ikke til Syden på ferie. Som flykaptein i Star Tours charterselskap får han mer enn nok sydenturer på jobb.

– Norsk natur, og spesielt Rondane, er det vi ønsker oss sier Jakobsen som sammen med kona nå realiserer en drøm de har hatt lenge. Det melder avisa Østlendingen. Blåfjellia ligger i Hedmark, rett øst for grensen til Rondane nasjonalpark.

Les også: Alpin- og hotellfritt hytteområde

Investert 16 millioner

Høystandardfeltet eies og bygges ut av Mathiesen-Atna AS som har 90 prosent og Jo Øvergaard som har ti prosent av tomtene.

– Godkjent reguleringsplan omfatter 65 hyttetomter som alle nå er byggeklare. Vi har investert i størrelsesorden 16 millioner kroner i Blåfjellia, sier Asgeir Murvold i Mathiesen-Atna AS.

Vann og avløp, strøm, bredbånd, kabel-TV og veg til tomta får man i "pakka" dersom man kjøper ei hyttetomt i Blåfjellia.

– Vi valgte å gjøre ferdig all infrastruktur i feltet nå for å unngå å ta det i etapper etter at mange hytter allerede er etablert, sier Murvold.

Hyttetomtene er store, fra tre til fem dekar, og prisspennet varierer fra 600.000 til 1.350.000 kroner. Tomtene ligger fra 800 til 900 meter over havet, og utsikten til Rondane er mildest talt spektakulær!

Les også: Her vil flest kjøpe seg hytte

Hensyn til naturen

– Utbyggingen skjer så skånsomt som mulig, det er naturen som er fortrinnet her, og den vil vi ha mest mulig urørt, sier Asgeir Murvold.

Han sier at de til vinteren vil lage ei skiløype bort til eksisterende løypenett, og ikke ta i bruk nye områder av hensyn til villreinen. Hyttebyggerne blir henstilt om å la tomta beholde så naturlig preg som mulig, og helst ikke så kvadratmetervis med grønn gressplen.

– Vi er svært glad for at hyttebygginga nå er i gang, og til våren blir det mer bygging på de fire andre solgte tomtene, sier Murvold.

Nasjonal Turistveg Rondane går bare noen hundremetre nedenfor hyttefeltet, og det mener både Murvold og Jakobsen er positivt.

– Mer trafikk øker sjansen for potensielle kunder, samt at det drar med seg næringsutvikling i området ellers som våre etablerte hytteeiere kan dra nytte av, sier Murvold.

Les også: Nye tomter ved Hardangervidda

Lokale tradisjoner

Henning Jakobsen har satset på lokale tradisjoner med laftehytte fra Hogg & Slå i Alvdal.

– Hytta vil koste meg 2,7 millioner kroner, da kommer innbo i tillegg. Jeg synes ikke det er verst, derfor grep vi sjansen og bygde nå i det som for oss er det perfekte hytteområde, sier Jakobsen.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE