Det skriver Varden.

Den rådyre luksushytta på 180 kvadratmeter på Gausta vil fortsatt sette en solid prisrekord for området om den skulle bli solgt i nærheten av prisantydning. Så vidt Varden kjenner til, er det ikke solgt hytter på Gausta over 7 millioner. Da prisen ble kuttet fra 13,5 millioner til 10,9 millioner i november uttalte mekleren Kåre Ådne Olsen i Privatmegleren følgende til Varden:

– Det er en høy pris, men nå tror vi nivået er i tråd med det markedet vil kunne betale. Det har altså vist seg vanskelig å nå en pris på et tosifret millionbeløp.

Les også: God start på hytteåret

Mye luksus

Fritidseiendommen- med hytte i tømmer – ligger i Vatnedalen med panoramautsikt til Gaustatoppen. Tomten er på vel ett mål og byggeåret 2010. Det er liten tvil om at hytta er av de aller mest luksuriøse i det populære hytteområdet. Med 14 sengeplasser, svært dyre materialvalg, utendørs boblebad og en gigantisk skiferpeis i stua, er fritidseiendommen av dem som skiller seg ut.

Les også: Her er Norges dyreste hytte

Høye forventninger

En del leiligheter og hytter har det siste året vært vanskelige å selge på Gausta. Forventningene i markedet kan synes å ha vært for høye i forhold til markedets betalingsvilje.

Etter en historisk høy prisoppgang fra 2004 til 2008, har markedet flatet helt ut – også på Gausta. De siste årene har det vært et heller tregt marked, men det er likevel omsatt relativt mange tomter, hytter og leiligheter i forhold til mange andre av landets mest populære vinterdestinasjoner.

Det pågår fortsatt en god del byggeaktivitet i området.

Les også: Så tett kommer du på Verdens Ende

Besøk Hytteavisens facebookside