Mariestad kan smykke seg med tittelen Årets båtkommun 2011, mens Nynäshamn og Strömstad kapret henholdsvis andre- og tredjeplassen på listen over de 50 beste båtkommunene. Det er SweBoat, båtbransjens riksforbund i Sverige, som står bak kåringen, skriver Fredriksstad Blad.

Dette er andre år på rad Strömstad er blant toppkommunene på listen, i fjor fikk de sølvplassering, ifølge strömstadstidning.se.

Kåringen tar hensyn til kriterier som tilgjengelighet, sercvice, kostnader, miljøhensyn og kommunalt engasjement.

Holder stand

– Det er jo flere hundre kommuner med, og det er bare vi og kommunen over oss på listen som ligger igjen i toppen fra i fjor, sier en tilfreds havne- og anleggssjef i Strömstad, Rolf Massleberg, til det lokale nettstedet.

LES OGSÅ: Her er det lov å bygge hytte igjen

Ved siden av all rosen heller imidlertie SweBoat noe malurt i begeret: kommunen får kritikk for ikke å ha lykkes med å korte ned ventelistene for å få båtplass. Forsinkelser til tross, det er nye båtplasser på gang, ifølge havnesjefen: 800 meter med nye plasser skal så klare til å ta imot måtentusiaster i løpet av 2013.

– Trivelig og fin

Tore Adolfsson og Wenche Kaveli fra Hvaler feiret nasjonaldagen i Strömstads båthavn og lot seg intervjue av strömstadstidning:

– Det er trivelig her og det er en fin havn. Kommunen har lagt alt til rette for at man skal trives, sier Adolfsson blant annet. Han har ikke mange innvendinger, ut over at det i helgene kan bli i overkant livlig for barnefamilier som måtte ha båten liggende helt inne ved brygga.

LES OGSÅ: Nå kan du bli nabo med Märtha og Ari

– Det vet jeg kan være et tema for barnefamilier, sier han til nettavisen.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side