Jomfrulandsholmen, med et landareal på 200 kvadratmeter, er til salgs for 1,5 million kroner. Da får du også et krypinn på 15 kvadratmeter. Det skriver Sandefjords Blad.

Se eiendommen her.

Men, det er en liten hake ved holmen.

- Naustet, båtbua, er ikke godkjent som hytte. Derfor er det i utgangspunktet ikke lov å overnatte der, sier eiendomsmegler Einar Tangen. Han tror neppe Sandefjord kommune går med på å omregulerte holmen til hytteformål heller.

- Men det er jo ingen som kan nekte deg å overnatte på en holme, legger han til.

Les også: Vil la Celina rive hytte og bygge svømmebasseng

Fiskerhavn

Jomfrulandsholmen har dypvannsbrygge, med tre meters dyp. En tidligere yrkesfisker fortøyde fiskeskøyta der. Naustet brukte han til fiskeredskap.

 - Det er historisk sus over denne eiendommen, fortsetter eiendomsmegleren. Han trekker også fram goder som terrasseplattingen på holmen, badestige og orkesterplass når sankthanskortesjen siger sørover mot Granholmsundet. - Og det gir jo en god eiendomsfølelse å eie en hel øy.

Les også: Storaksjon i skjærgården

Lov å gå i land

I kommuneplanen for Sandefjord presiseres det nettopp at bruksendring til fritidsbolig for naust, uthus, garnbu og lignende ikke skal tillates.

Naustet i Sandefjord er i dag utstyrt som en enkel hytte, blant annet med seng.

Det er en liten hake til - eller stor, alt ettersom man der det. Ifølge friluftsloven kan allmenheten ferdes fritt inntil naustveggen, slik de ikke kan tett inntil ei hytte. Et naust er et sted for oppbevaring av båt og båtrelatert utstyr. En slik bygning har ikke ”innmark” rundt seg etter friluftsloven. Derfor kan alle i utgangspunktet ferdes fritt helt inntil naustveggen, ifølge det Fylkesmannen i Hordaland opplyser til Miljøkrim. Så dermed er det ikke sikkert at du kan kreve å være helt alene om du kjøper den idylliske lille holmen.

Besøk Hytteavisens facebookside