Vi hadde fått pålegg om å rehabilitere pipa på hytta, og når vi likevel var nødt til å ta den ned, fant vi ut at det var lite hensiktsmessig å sette opp den gamle peisovnen fra Dovre på nytt. Så hva var vel mer naturlig enn å annonsere den på finn.no.

Skikkelig peiling på peisovn

Vi fikk flere napp, men én av dem som ringte, viste større interesse enn de andre og hadde tydeligvis skikkelig peiling. Han visste hva han var ute etter til hytta si, og han visste hvordan han skulle sette den sammen igjen. Han var et klart førstevalg.

– Da snakkes vi om tre uker ...

Fordi det ikke passet for begge parter før etter tre uker, gjorde vi en avtale om at nettopp den helga skulle vi forsøke å få gjort handelen. Det var i alle fall så nær en avtale som det er mulig å gjøre på telefon. Men da vi ringte et par dager før, virket det til å begynne med som at hele greia var totalt ukjent – til han fikk summet seg litt og forklart at han for lengst hadde skaffet seg en annen, omtrent tilsvarende ovn, noe nærmere. Det var da vi – altfor høflig – ikke spurte hvorfor han ikke hadde umaket seg med å ta en telefon og si fra at det ikke ble noen handel likevel. Det hadde kostet så lite ...