Bildet over: Vindmøller som dette er forbudt i Ringsakerfjellet, men det er visst mange som har anskaffet det, kom det fram under debatten i formannskapet. Nå ønsker flertallet strøm til hyttene forbi Kroksjødammen. (Arkivfoto)

Flertallet i formannskapet ønsker å tillate strøm forbi Kroksjødammen på Ringsakerfjellet, skriver Ringsaker Blad. Vedtaket ble gjort da kommunedelplan for Ringsakfjellet ble behandlet i går.

For Venstres Sjur Alhaug, som er mot utbygging av strøm til nye områder i fjellet, ble det nærmest som en kamp mot vindmøller. Og nettopp vindmøller som en del bruker for å få lys og varme i hyttene, ble gjenstand for mye oppmerksomhet. Vindmøller er nemlig ikke tillatt, det står det svart på hvit i kommuneplanen.

Alhaug ønsket en konsekvensutredning av strømutbyggingen, men hans forslag fikk bare to stemmer.

– Globalt ansvar

– Vi har et globalt ansvar når det gjelder bruk av energi, sa Venstre-politikeren. Han viste også til at kommunen for under ett år siden vedtok en klima- og energiplan.

– Det er frivillig å legge inn strøm, og flertallet vil ha det, sa Ole Johan Hjelmstad, Sp.

– Ett kommersielt hytteområde som alle andre steder, er det det vi ønsker, spurte Torbjørn Dybsand, SV, og mente det var viktig å ha et område som var mest mulig uberørt.

Dybsand varslet at hans parti kan komme til å fremme et alternativt forslag under behandlingen i kommunestyret.

Ordfører Anita Ihle Steen, Ap, støttet forslaget om strøm og sa hun var glad folk brukte sine hytter mest mulig.

– Hvis det er forbud mot vindmøller, ønsker jeg å vite hvordan det forbudet håndheves, sa Odd-Hermann Roel Børke, H.

Og det vil han få svar på av rådmannen i kommunestyret.

Ett år forsinket

Kåre Korsveien, Ap, har ledet den politiske styringsgruppen som har utarbeidet kommunedelplanen. Han kunne fortelle at planen kommer ett år forsinket på grunn av konkursen i Brøttum Almenning.

Planen har utredet flere alternativer for framtidig håndtering av vann og avløp. Dersom hyttene i Kroksjølia, i Laulia, på Ljøsheim og Grunnåsen skal gis mulighet for innlagt vann og avløp, må det etableres overføringsledninger til eksisterende offentlig ledningsnett på Sjusjøen. Kuåsen, Elgåsen og Aksjøen skal fortsatt ha vannforsyning basert på vannposter.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE