Livit 3
Sterke naturinntrykk venter gjestene på de to utleiehyttene, som er plassert høyt i vestlandslandskapet.

Hundrevis av forespørsler

Alle bilder: airbnb Fauske og Langeland

- Det er flere hundre henvendelser fra hele verden som vi er i samtaler med nå, inkludert Norge. Dette gjør at vi har kapasitetsutfordringer med å håndtere alle interesserte, forteller daglig leder Asbjørn Reksten Stigedal i Livit til Teknisk Ukeblad. Livit er selskapet som selger hyttene.

Livit
Lun inneatmosfære.

Populære utleiehytter

Ideen til «fuglekassa» oppsto i 2018. Året etter ble to prototyper lansert. Begge disse er i bruk som utleiehytter i Sunnfjord - en i Fauske, den andre i Gaular. Begge byr på spektakulære opplevelser for gjestene. Så er da også bookingen ganske heftig på begge utleiehyttene.

Livit 4
Utleie året rundt.

Tegnet av kjent båtdesigner

Nå ser det ut til at initiativtakerne kan gjøre suksess langt ut over Norges landegrenser med den meget rafinerte kreasjonen. At designet vekker oppsikt er kanskje ikke så rart. Birbox er nemlig tegnet av den kjente båtdesigneren Torstein Aa. 

Livit 5
Spektakulært - og vinterisolert.

Vedlikeholdsfrie

Intensjonen har vært å skape vedlikeholdsfrie hytter egnet for plassering nær sagt i et hvilket som helst terreng og beskjedent fotavtrykk.

- På grunn av det minimale inngrepet i naturen har vi også fått løyve til å montere Birdbox i LNF-områder, forteller den daglige lederen til TM.

Livit 6
Toalettet.

Interesse fra alle hold

Blant de flere hundre henvendelsene som er kommet til selskapet, er det både private og profesjonelle utleieaktører. De mest seriøse utenlandske forespørslene kommer fra USA, Spania, Frankrike, Portugal og Danmark, skriver TM.

Se flere bilder av Birdbox her.

Sjekk leiemuligheter her.