Bildet over: På Skipstadsand er det nettopp solgt en 23 kvadratmeter stor hytte, bygd i 1940, uten innlagt vann og avløp, for 2,4 millioner kroner. (Foto: Trond Thorvaldsen)

– Antagelig er dette prisrekord for en hytte i vårt område, sier Hanne Marie Tegneby, daglig leder i DnB NOR Eiendom, til Fredriksstad Blad.

2,4 millioner kroner gikk minihytta for. I tillegg til at den mangler strøm, vann og avløp, holder kjøkkeninnredningen meget enkel standard, baderomsinnredningen består av en utedo, og soverommet er minitrangt med køyesenger.

Kart_Skipstadsand_Hvaler

Solgt på en dag

Salget gikk likke vel på et blunk. Samme dag som den ble annonsert, var hytta solgt. Prisen er historisk:

– Jeg har sjekket litt i arkivene her og spurt både kolleger hos oss og andre i bransjen, men 114.000 kroner kvadratmeteren er nok rekord, og en meget høy pris for en hytte, sier Tegneby.

LES OGSÅ: Staten vil ikke finansiere hyttekjøp

Hun forteller at eiendommen på Hvaler-øya Asmaløy godt kunne ha oppnådd en høyere pris enn de 2,4 millioner kronene den landet på.

– Dette var en hytte uten vann og kloakk. Selgerne ville ikke starte prosessen med Hvaler kommune for om mulig å få tillatelse til å bygge ut med tanke på vann og kloakk.

– Dersom dette hadde vært i orden ville nok prisen blitt enda høyere, mener hun.

Vil ha fritt marked

– Hvor skal dette ende, da? Hyttemarkedet her nede er ikke lenger for Ola og Kari?

– Det er langt mellom hver gang en slik pris oppnås, men jeg ville ansett det som trist om vi ikke lenger hadde et fritt marked for omsetning av eiendom. Jeg tenker at så lenge den offentlige ferdsel er ivaretatt og det er flotte strender å ta av for alle, vil slike objekter alltid være interessante investeringsobjekter for noen.

LES OGSÅ: Prisene stiger og flere hytter selges

– Jeg tror det slik det vil fortsette å være, og bør være, så lenge mannen i gata også er ivaretatt, sier Hanne Marie Tegneby.

Hytteeiendommen ble i forkant av salget taksert til 2.350.000 kroner. Det hører med til historien at 2.300.000 kroner ble fastsatt som verdien på selve eiendommen, mens bygningene ble taksert til 50.000 kroner.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE