TNS Gallup gjorde undersøkelsen på vegne av NHO Reiseliv. Flere enn i fjor ga uttrykk for at de ville ha hyttepåske med venner og familie, ski og friluftsliv i sentrum.

Hytta på topp

– Nordmenn elsker tradisjoner, og få høytider har flere tradisjoner enn påsken. For de fleste av oss er det utenkelig å gjøre noe annet enn å dra til fjells med familie og venner i denne høytiden, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv til NTB.

På toppen av lista over påskeferieaktiviteter i Norge ligger hytta, skiaktiviteter, friluftsaktiviteter og samvær med familie og venner. Flere enn i fjor sier at dette er aktiviteter de prioriterer i år, ifølge Krohn Devold.

Kronekurs ikke forklaringen

Undersøkelsen gir ikke belegg for å hevde at det er den svekkede kronekursen som får flere nordmenn til å foretrekke hjemlandet framfor utenlandske destinasjoner. Nesten alle som har svart i undersøkelsen sier den svekkede kronekursen har hatt liten eller ingen betydning for ferievalget, skriver NTB.

Ei heller dårlig økonomi ser ut til å slå ut. De fleste tror de vil bruke omtrent like mye penger i påskeferien i år som i fjor.