Tiltaket tar antakelig brodden av noe av den engstelsen hyttefolk har for at kriminelle skal gå løs på eiendom og verdier. 

Fra flere kanter meldes det om hytteinnbrudd de siste dagene, men om frekvensen er høyere enn normalt, kan ingen si i øyeblikket. Politiet er i hvert fall obs på faren.
 
- Vi har hatt patruljer inne i en lang rekke hyttefelt over hele Valdres, og vi vil fortsette patruljeringen, sier lensmann Kristoffer Magnus Tessem til avisa Valdres.
Politiet har vært innom hyttefelt i de seks Valdres-kommunene både dag- og nattestid.

Forbudet respekteres

- Hyttefeltene er så godt som tomme. Vi har heller ikke sett noe til folk med uærlige hensikter, melder lensmannen til lokalavisa. Han synes det er gledelig å se at hytteeierne respekterer forbudet og at det har ikke vært behov for å anmeldelser eller bøtlegging.
 
Også i Hallingdalen har politiet vært å se rundt i hytteområdene - dels for å påse at uvedkommende ikke foretar seg noe, dels for å forvisse seg om at hytteeierne har etterkommet forbudet og holder seg hjemme.

Sjekker overholdelse av forbudet

Politiet i Agder skriver i en pressemelding at de kommer til å være mer synlig til stede for å påse at hytteeiere ikke trosser hytteforbudet overnatter på hyttene sine.

- Politiet skal ikke stoppe publikum fra å ta en tur på ski i flotte vinterlandskap. Men i tett samarbeid med kommunene er det politiets oppgave å forebygge koronasmitte i små og sårbare kommuner, skriver politiet i Agder i pressemeldingen.