Vi har likevel inntrykk av at ikke så få hytteeiere har flaggstang, og at det er ganske så vanlig med vimpel. Hvis du ikke allerede har flaggstang, har vi funnet ut at det ikke er så avskrekkende dyrt.

Noen tusenlapper

På flaggstang.no leser vi at ei hytteflaggstang bør være på mellom åtte og tolv meter, og hvis vi lander midt på treet, på en timeter, betyr det en pris på drøyt sju tusen kroner. Vi har ikke sjekket prisene hos flere, så her kan det trolig være både billigere og dyrere alternativer.

Hvor stort flagg?

Til et timeters flagg anbefaler det samme nettstedet et flagg på tre og en halv meters lengde. Hvis flagget er for stort i forhold til stanga, ser det rart ut, akkurat som hvis det er for lite. 

Ifølge denne prislista, betyr det en kostnad på et par tusen kroner.

Pass forresten på at flaggfarven er riktig, og vær sikker på at den er holdbar. Det er ikke mye som er styggere enn et blast flagg.

Mange har vimpel

Mange bruker vimpel for å markere at de er på hytta, eller kanskje å innbille dem som eventuelt har skumle hensikter, at de er der. 

Skal vi tro flaggspesialisten, koster en vimpel knapt halvparten av et flagg til den samme stanga.

Din egen personlige vimpel

Såkalte navnevimpler er også å få tak i. De koster rundt det samme som et flagg eller kanskje noe mer, avhengig av hvor mange bokstaver du trenger. 

Det er et stort utvalg av farver på både bakgrunnen og bokstavene.

En lettvint variant

Mange synes det er veldig forpliktende å ha flaggstang. Da kan balkongflagg være tingen. 

De festes i en liten, diskret brakett, som er nærmest usynlig.

Flagging eller ikke flagging, god 17. mai!