Bildet over: Illustrasjonsfoto: Nina Ruud

– Vi er et følge på to voksne og fire ungdommer. Vi ble frastjålet snowboard utenfor Laaven, både torsdag rundt klokka 19.00 og lørdag samme tidspunkt. Det ene snowboardet var helt nytt og det andre litt eldre, men avansert. Kan lure på om det er en bande som spesialiserer seg på dette. Kan vel ikke være helt tilfeldig dette her, sier hun til Østlendingen.

Hun mener at det er lettvint å stjele utstyr som står utenfor fra Laaven.

– Om du har en bil i rundkjøringen, er det jo bare å gå bort og ta det. Vi har vært uheldige og mistet to brett her i husholdningen. Begge var dyre, sier Tajet.

Trysilturisten setter spørsmålstetgn ved at det ikke er innlåsningsmuligheter for ski og snowboard.

– Da det er 1.000 mennesker som skal inn på afterski, så får man låst inn verdisakene, sier hun.

– Dette skjer jo hvert eneste år

– Har politiet mistanke til at det en snowboard-bander på ferde?

– Jeg har ikke noe forgrunnlag for å si det, men dette skjer jo hvert eneste år. Så det blir bare spekulasjoner, sier operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt Vidar Pedersen.

Han påpeker at da det står mengder med usikret snowboard- og skiutstyr uten tilsyn, er det enkelt for folk med uærlige hensikter å ta med seg et brett eller et par ski.

– I påsken samles alle kategorier mennesker der oppe, så jeg vil rett og slett råde folk til å passe på sakene sine, sier operasjonslederen.

Han er enig med Tajet i at det ville vært en god ide å ha innlåsningsmuligheter for utstyret ved Laaven.

– Kjøp skilås

– Det som er bemerkelsesverdig er at utenfor låven er det skistativ hvor man kan låse fast ski og snowboard. Det er ikke så veldig mange, men det er noen, og de blir sjelden brukt, sier daglig leder ved restaurant Laaven, Tommy Aasheim.

Han opplyser at såkalte vaierlåser til disse stativene kan fåes kjøpt på de fleste sportsbutikker - og også på Laaven. Med en slik lås kan man i prinsippet låse fast skiene eller snowboardet til hva som helst.

– Men på tre år er det tre stykker som har kjøpt vaierlås her på Laaven. Det er for meg ganske uforståelig at de fleste ikke sikrer utstyret de har betalt flere tusener for med en lås som koster en hundrings, sier Aasheim.

Han understreker at en slik lås kan registreres hos reiseforsikrnigen, slik at man kan få dekket tapet om utstyret skulle bli stjålet.

– Det er iallefall sikkert, at hos oss finnes det ingen mulighet til å passe på 800 par ski og snowboard i en garderobe. Et problem ved denne løsningen ville dessuten oppstått hvis folk mistet garderobelappen sin, og andre brukte den for å skaffe hente seg ut deres utstyr, sier Aasheim.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side