Bildet over: Gründer Rolf Kirkvaag (til venstre) står bak ombyggingen av fiskemottaket i Sandøsund til Hvasser Gjestehus. Det skal leies ut til Egil Stenshagen (til høyre) og en rekke finanskjendiser og andre interesserte i Hvasser Drift. Daglig leder i selskapet er Kim Johnsgaard (i midten). Foto: Harald Strømnæs

 

Stenshagen er en kjent bil- og dekkforhandler og europamester i rally to ganger. Han har tatt initiativ til å få til et spleiselag i forbindelse med driften av Hvasser Gjestehus, som holder til i det ombygde fiskemottaket på stedet.

I dette spleiselaget har han fått med seg en rekke norske finanskjendiser. Blant disse er Jan Petter Collier, Mads Syversen, Tom Vidar Rygh, Einar Greve, Per Boasson med flere.Tidligere skihopper Olav Hansson og Martin Thorendahl, som nylig solgte sin hytte på Tjøme for 35 millioner, er også med.

– Felles for disse er at de er sommergjester som setter stor pris på Tjøme og Hvasser og at de har hytte i kommunen. Nå ønsker de å være med på i gi noe tilbake. Jeg er også svært glad for at jeg har fått med noen lokale, fastboende aksjonærer, sier Stenshagen til Tønsbergs Blad.

Les også: Her er Norges dyreste hytte

Hvasser2
Hvasser Gjestehus holder til i det ombygde fiskemottaket i Sandøsund.

God respons

Han forteller at responsen har vært over all forventning.

– De aller fleste jeg kontaktet ville være med. Vi har dannet et eget aksjeselskap som nå teller nærmere 50 aksjonærer. Det har fått navnet Hvasser Drift, og har fått sitt eget styre. Og her slutter min offisielle rolle. Jeg har mer enn nok å gjøre med mine 20 ulike selskaper innen bil- og dekkbransjen, inkludert Auto Grip Dekksenter på Kilen i Tønsberg. Dessuten vil jeg ha ferie når jeg er på Hvasser, sier Stenshagen.

Les også: Ferieruin søker ny eier

Hvasser3
Tradisjonsrike Den Blå Brygge er den eldste restauranten som ligger bryggelangs i Sandøsund.

Stor aktivitet

Når vi rusler bryggelangs sammen med Egil Stenshagen, er han ikke bare opptatt av sitt eget Hvasser Gjestehus. Han er oppriktig glad i stedet.

– Det er stor aktivitet og mange virksomheter her i Sandøsund og i nær tilknytning til havna. Her er det flere utesteder som Den Blå Brygge og Solsiden. Det er gallerier, marina, cafeer, butikk, isbar, motell, fiskebutikk og -mottak. Dette miljøet og stemningen her gjør at jeg, riktignok med et glimt i øyet, sammenligner Sandøsund med St. Tropez. I likhet med Sandøsund er St. Tropez en gammel fikserhavn/landsby. Felles for begge stedene er at de begge har utviklet seg til å bli populære feriesteder. Samtidig er det gode miljøet tatt vare på. Vi kan ikke tenke oss noe annet sted å tilbringe sommeren, sier Stenshagen.

Les også: Vil tillate hyttebygging på Tjøme

Hvasser4
Restauranten Solsiden kom som et friskt pust på slutten av 1990-tallet og er et populært sted.

Svært imponert

Hvasser Gjestehus eies av Hvasser Utvikling AS. Dette selskapet står Rolf Kirkvaag og Are Antsjøen bak. Hvasser Drift leier stedet av disse. Blant annet for å drive restaurant med underholdningsscene og med overnattingsmuligheter på sikt i byggets tredje etasje.

– For det første må jeg si at jeg er svært imponert over det Rolf Kirkvaag har fått til. Jeg innerømmer at jeg var skeptisk da jeg hørte om planene hans for det gamle fiskemottaket for noen år siden. Når jeg står her nå og ser resultatet, er det bare å ta av seg hatten, sier Stenshagen.

Han understreker at profit er ikke noe hovedmotiv for aksjonærene i Hvasser Drift.

– For oss dreier dette seg i første omgang om å gjøre Hvasser og Sandøsund enda hyggeligere, sier Egil Stenshagen.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE